Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί Κολομβία, Χιλή και ΗΠΑ ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί Κολομβία, Χιλή και ΗΠΑ ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα Facebook Twitter
EPA / Φωτό Αρχείου
0

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απέτρεψε μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, που προέβλεπε μεταξύ άλλων τη δολοφονία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκες.

«Συμμετείχαμε σε όλες τις συναντήσεις για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος», είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στους πράκτορες που είχαν διεισδύσει στην ομάδα των πραξικοπηματιών και παρακολουθούσαν τις προετοιμασίες για την ανατροπή του προέδρου.

Το πραξικόπημα αυτό, με τη συμμετοχή στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων, επρόκειτο να γίνει μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας, διευκρίνισε ο υπουργός.

Η κυβέρνηση της χώρας κατηγόρησε την Κολομβία, τη Χιλή και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος που αποτράπηκε και είχε ως στόχο την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Μέχρι πότε; Ιβάν Ντούκε! (...) Φτάνει πια να σχεδιάζετε στρατιωτικά πραξικοπήματα, τη δολοφονία του προέδρου», είπε ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκες, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κολομβίας.

Ο υπουργός κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα και τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM