Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί Κολομβία, Χιλή και ΗΠΑ ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί Κολομβία, Χιλή και ΗΠΑ ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα Facebook Twitter
EPA / Φωτό Αρχείου
0

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απέτρεψε μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, που προέβλεπε μεταξύ άλλων τη δολοφονία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκες.

«Συμμετείχαμε σε όλες τις συναντήσεις για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος», είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στους πράκτορες που είχαν διεισδύσει στην ομάδα των πραξικοπηματιών και παρακολουθούσαν τις προετοιμασίες για την ανατροπή του προέδρου.

Το πραξικόπημα αυτό, με τη συμμετοχή στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων, επρόκειτο να γίνει μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας, διευκρίνισε ο υπουργός.

Η κυβέρνηση της χώρας κατηγόρησε την Κολομβία, τη Χιλή και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος που αποτράπηκε και είχε ως στόχο την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Μέχρι πότε; Ιβάν Ντούκε! (...) Φτάνει πια να σχεδιάζετε στρατιωτικά πραξικοπήματα, τη δολοφονία του προέδρου», είπε ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκες, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κολομβίας.

Ο υπουργός κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα και τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ