Κένυα: Υποχρέωσαν ομοφυλόφιλους πρόσφυγες να επιστρέψουν σε καταυλισμό

Κένυα: Υποχρέωσαν ομοφυλόφιλους πρόσφυγες να επιστρέψουν σε καταυλισμό Facebook Twitter
EPA - Φωτό Αρχείου
0

Η κυβέρνηση της Κένυας διέταξε την επιστροφή 76 προσφύγων σε καταυλισμό μετά από ομοφοβικές επιθέσεις που δέχτηκαν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. 

Ένοπλοι αστυνομικοί σύμφωνα με το BBC συνόδευσαν τους πρόσφυγες μέχρι τα λεωφορεία από τα προσωρινά καταλύματα όπου διέμεναν αφότου είχαν φύγει από τον καταυλισμό, στο Ναϊρόμπι.


Το σεξ μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Κένυα είναι παράνομο. Μάλιστα τον περασμένο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θέσπισε νόμο που το ποινικοποιεί.

Σε δήλωσή της η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ είπε ότι η κυβέρνηση της Κένυας αποφάσισε να στείλει ομάδα προσφύγων, μεταξύ των οποίων LGBT ατόμων και παιδιών, πίσω στον καταυλισμό της Κακούμα στην βορειοδυτική Κένυα.


Απαντώντας στα Ηνωμένα Έθνη η κυβέρνηση της χώρας είπε ότι οι πρόσφυγες «οφείλουν να μένουν σε καταυλισμό και αν διαμένουν εκτός, θα πρέπει να φέρουν τα κατάλληλα έγγραφα».

Ο ΟΗΕ από τη μεριά του είπε ότι θα προστατέψει την συγκεκριμένη ομάδα προσφύγων μέσα στις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων, οι οποίοι έχουν αφήσει τις χώρες τους που μαστίζονται από πόλεμο και ξηρασία όπως το Σουδάν και τη Σομαλία.

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους περιορισμούς για τη μαριχουάνα χωρίς να τη νομιμοποιεί

Μέχρι σήμερα, η μαριχουάνα βρισκόταν στην κατηγορία I, μαζί με ουσίες όπως η ηρωίνη και το LSD, που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες και χωρίς αποδεδειγμένη ιατρική χρήση
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ALIBABA

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Ιατρικά δεδομένα 500.000 ανθρώπων προσφέρονταν για πώληση στον κινεζικό ιστότοπο Alibaba

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Βρετανό υπουργό, Ίαν Μάρεϊ, τα δεδομένα είχαν ληφθεί νόμιμα από πιστοποιημένους οργανισμούς, γεγονός που αποτελεί και την κύρια ανησυχία
THE LIFO TEAM