No.1

Κένυα: Υποχρέωσαν ομοφυλόφιλους πρόσφυγες να επιστρέψουν σε καταυλισμό

Κένυα: Υποχρέωσαν ομοφυλόφιλους πρόσφυγες να επιστρέψουν σε καταυλισμό Facebook Twitter
EPA - Φωτό Αρχείου
0

Η κυβέρνηση της Κένυας διέταξε την επιστροφή 76 προσφύγων σε καταυλισμό μετά από ομοφοβικές επιθέσεις που δέχτηκαν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. 

Ένοπλοι αστυνομικοί σύμφωνα με το BBC συνόδευσαν τους πρόσφυγες μέχρι τα λεωφορεία από τα προσωρινά καταλύματα όπου διέμεναν αφότου είχαν φύγει από τον καταυλισμό, στο Ναϊρόμπι.


Το σεξ μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Κένυα είναι παράνομο. Μάλιστα τον περασμένο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θέσπισε νόμο που το ποινικοποιεί.

Σε δήλωσή της η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ είπε ότι η κυβέρνηση της Κένυας αποφάσισε να στείλει ομάδα προσφύγων, μεταξύ των οποίων LGBT ατόμων και παιδιών, πίσω στον καταυλισμό της Κακούμα στην βορειοδυτική Κένυα.


Απαντώντας στα Ηνωμένα Έθνη η κυβέρνηση της χώρας είπε ότι οι πρόσφυγες «οφείλουν να μένουν σε καταυλισμό και αν διαμένουν εκτός, θα πρέπει να φέρουν τα κατάλληλα έγγραφα».

Ο ΟΗΕ από τη μεριά του είπε ότι θα προστατέψει την συγκεκριμένη ομάδα προσφύγων μέσα στις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων, οι οποίοι έχουν αφήσει τις χώρες τους που μαστίζονται από πόλεμο και ξηρασία όπως το Σουδάν και τη Σομαλία.

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM