Κένυα: Υποχρέωσαν ομοφυλόφιλους πρόσφυγες να επιστρέψουν σε καταυλισμό

Κένυα: Υποχρέωσαν ομοφυλόφιλους πρόσφυγες να επιστρέψουν σε καταυλισμό Facebook Twitter
EPA - Φωτό Αρχείου
0

Η κυβέρνηση της Κένυας διέταξε την επιστροφή 76 προσφύγων σε καταυλισμό μετά από ομοφοβικές επιθέσεις που δέχτηκαν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. 

Ένοπλοι αστυνομικοί σύμφωνα με το BBC συνόδευσαν τους πρόσφυγες μέχρι τα λεωφορεία από τα προσωρινά καταλύματα όπου διέμεναν αφότου είχαν φύγει από τον καταυλισμό, στο Ναϊρόμπι.


Το σεξ μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Κένυα είναι παράνομο. Μάλιστα τον περασμένο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θέσπισε νόμο που το ποινικοποιεί.

Σε δήλωσή της η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ είπε ότι η κυβέρνηση της Κένυας αποφάσισε να στείλει ομάδα προσφύγων, μεταξύ των οποίων LGBT ατόμων και παιδιών, πίσω στον καταυλισμό της Κακούμα στην βορειοδυτική Κένυα.


Απαντώντας στα Ηνωμένα Έθνη η κυβέρνηση της χώρας είπε ότι οι πρόσφυγες «οφείλουν να μένουν σε καταυλισμό και αν διαμένουν εκτός, θα πρέπει να φέρουν τα κατάλληλα έγγραφα».

Ο ΟΗΕ από τη μεριά του είπε ότι θα προστατέψει την συγκεκριμένη ομάδα προσφύγων μέσα στις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων, οι οποίοι έχουν αφήσει τις χώρες τους που μαστίζονται από πόλεμο και ξηρασία όπως το Σουδάν και τη Σομαλία.

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM