Τσίπρας: Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Τσίπρας: Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Την ελπίδα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στείλει σαφές μήνυμα στην Τουρκία, να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας

«Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές, όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, θα έχει συνέπειες», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα της Αθήνας και της Λευκωσίας για άμεση λήψη μέτρων αν η Άγκυρα δεν σταματήσει τις παραβιάσεις. 

Κατά την είσοδό του στη σύνοδο των Βρυξελλών, ο κ. Τσίπρας δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για επικεφαλής της Κομισιόν: «Σήμερα ελπίζω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πάρει δύο ξεκάθαρες αποφάσεις. Να αποκλείσουμε την πιθανότητα να είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ένας πολιτικός που δεν ενώνει, αλλά διχάζει, που έχει πάρει ακραίες θέσεις εναντίον του νότου και της Ελλάδας, ένας υπέρμαχος της λιτότητας. Πιστεύω ότι σήμερα θα ανοίξει ο δρόμος για υποψηφιότητες που ενώνουν».

Αναλυτικότερα, για τη δράση της Τουρκίας, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία: «Θα επιχειρήσω να υπάρξουν ξεκάθαρες θέσεις και αποφάσεις, να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τις παράνομες δραστηριότητες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, διότι παραβιάζοντας την κυπριακή κυριαρχία, παραβιάζει την ευρωπαϊκή κυριαρχία».

«Και βεβαίως θα εξετάσουμε και κάθε πιθανότητα ώστε στο βαθμό που δεν υπάρξει άμεσος τερματισμός αυτών των παραβιάσεων, να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα, οι κατάλληλες κυρώσεις (...) Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές, όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, θα έχει συνέπειες», είπε και κατέληξε: «Θα έχω την ευκαρία αμέσως τώρα να συναντήσω τον πρόεδρο Αναστασιάδη και να συντονίσουμε την δράση μας, ώστε σήμερα να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση για τα εθνικά μας συμφέροντα».

 
Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"...ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία: «Θα επιχειρήσω να υπάρξουν ξεκάθαρες θέσεις και αποφάσεις, να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τις παράνομες δραστηριότητες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, διότι παραβιάζοντας την κυπριακή κυριαρχία, παραβιάζει την ευρωπαϊκή κυριαρχία»". Πηγή: www.lifo.grΚαι εμείς θα περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα της προσπάθειας του ΠΘ μας.Και μακάρι να είναι θετικό. Γιατί, ο τουρκικός "τσαμπουκάς" είναι κατάφωρος.Αλλιώς, δεν καταλαβαίνουμε τι συζητούσε τετ-α-τετ για τρεισήμιση ώρες με τον Ερντογάν και από τι χαρακτηρίζεται ένας ηγέτης "διεθνούς εμβέλειας και κύρους", όπως έχει αποκαλέσει ο κ. Φλαμπουράρης τον ΠΘ, ώστε να τον εμπιστευόμαστε.