Η Ναμίμπια πουλάει ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και άλλα άγρια ζώα λόγω ξηρασίας

Η Ναμίμπια πουλάει ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και άλλα άγρια ζώα λόγω ξηρασίας Facebook Twitter
0

Η Ναμίμπια, όπου τον Μάιο η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση φυσικής καταστροφής λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αποφάσισε να πουλήσει περίπου χίλια άγρια ζώα, ανάμεσα τους ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις. 

Ο στόχος της αφρικανικής χώρας είναι αφενός να περιορίσει τις απώλειες και αφετέρου να συγκεντρώσει 1,1 εκατομμύριο δολάρια που απαιτούνται για να σώσει τα υπόλοιπα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μαστίζεται από μια από τις χειρότερες ξηρασίες όλων των εποχών. Η μετεωρολογική υπηρεσία εκτιμά ότι ορισμένες περιοχές πλήττονται από τη χειρότερη ξηρασία εδώ και 90 χρόνια.

«Επειδή φέτος ήταν μια χρονιά ξηρασίας, το υπουργείο θέλει να πουλήσει διάφορα είδη ζώων που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές, ώστε να βρει τους πόρους που είναι απαραίτητοι για τα πάρκα και για τη διαχείριση της πανίδας», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ρομέο Μουγιούντα.

Όπως εξήγησε, τα βοσκοτόπια στους περισσότερους από τους δρυμούς είναι σε εξαιρετικά κακή κατάσταση και «αν δεν μειώσουμε τον αριθμό των ζώων, θα οδηγηθούμε στην απώλειά τους γιατί θα πεθάνουν από την πείνα». Τον Απρίλιο, σε μια έκθεσή του το υπουργείο Γεωργίας εκτιμούσε ότι 63.700 ζώα χάθηκαν το 2018 λόγω της ξηρασίας.

Η Ναμίμπια σκοπεύει να πουλήσει 600 βούβαλους, 150 σπρίνγκμποκ και 65 όρυγες (είδη αντιλόπης), 60 καμηλοπαρδάλεις, 28 ελέφαντες, 20 ιμπάλα και άλλα είδη. Σήμερα στα εθνικά πάρκα της ζουν 960 βούβαλοι, 2.000 σπρίνγκμποκ, 780 όρυγες και 6.400 ελέφαντες.

Η κυβέρνηση ζήτησε επίσης διεθνή βοήθεια και όχι μόνο για να σωθούν τα ζώα. «Απειλούνται τα μέσα επιβίωσης των περισσότερων ανθρώπων, ιδίως εκείνων που εξαρτώνται από τη γεωργία», δήλωσε πρόσφατα η πρωθυπουργός Σαάρα Κουουγκονγκέλουα - Αμαντίλα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM
Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM