Η Ναμίμπια πουλάει ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και άλλα άγρια ζώα λόγω ξηρασίας

Η Ναμίμπια πουλάει ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και άλλα άγρια ζώα λόγω ξηρασίας Facebook Twitter
0

Η Ναμίμπια, όπου τον Μάιο η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση φυσικής καταστροφής λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αποφάσισε να πουλήσει περίπου χίλια άγρια ζώα, ανάμεσα τους ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις. 

Ο στόχος της αφρικανικής χώρας είναι αφενός να περιορίσει τις απώλειες και αφετέρου να συγκεντρώσει 1,1 εκατομμύριο δολάρια που απαιτούνται για να σώσει τα υπόλοιπα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μαστίζεται από μια από τις χειρότερες ξηρασίες όλων των εποχών. Η μετεωρολογική υπηρεσία εκτιμά ότι ορισμένες περιοχές πλήττονται από τη χειρότερη ξηρασία εδώ και 90 χρόνια.

«Επειδή φέτος ήταν μια χρονιά ξηρασίας, το υπουργείο θέλει να πουλήσει διάφορα είδη ζώων που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές, ώστε να βρει τους πόρους που είναι απαραίτητοι για τα πάρκα και για τη διαχείριση της πανίδας», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ρομέο Μουγιούντα.

Όπως εξήγησε, τα βοσκοτόπια στους περισσότερους από τους δρυμούς είναι σε εξαιρετικά κακή κατάσταση και «αν δεν μειώσουμε τον αριθμό των ζώων, θα οδηγηθούμε στην απώλειά τους γιατί θα πεθάνουν από την πείνα». Τον Απρίλιο, σε μια έκθεσή του το υπουργείο Γεωργίας εκτιμούσε ότι 63.700 ζώα χάθηκαν το 2018 λόγω της ξηρασίας.

Η Ναμίμπια σκοπεύει να πουλήσει 600 βούβαλους, 150 σπρίνγκμποκ και 65 όρυγες (είδη αντιλόπης), 60 καμηλοπαρδάλεις, 28 ελέφαντες, 20 ιμπάλα και άλλα είδη. Σήμερα στα εθνικά πάρκα της ζουν 960 βούβαλοι, 2.000 σπρίνγκμποκ, 780 όρυγες και 6.400 ελέφαντες.

Η κυβέρνηση ζήτησε επίσης διεθνή βοήθεια και όχι μόνο για να σωθούν τα ζώα. «Απειλούνται τα μέσα επιβίωσης των περισσότερων ανθρώπων, ιδίως εκείνων που εξαρτώνται από τη γεωργία», δήλωσε πρόσφατα η πρωθυπουργός Σαάρα Κουουγκονγκέλουα - Αμαντίλα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM
UPS ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Διεθνή / Συντριβή αεροσκάφους της UPS: Νέο βίντεο δείχνει κινητήρα να αποκολλάται κατά την απογείωση

Το δυστύχημα στο Λούισβιλ το 2025 κόστισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, ενώ οι ερευνητές εξετάζουν αν η αποκόλληση του κινητήρα προκλήθηκε από φθορά σε μεταλλικό εξάρτημα στήριξης
THE LIFO TEAM