Η Ναμίμπια πουλάει ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και άλλα άγρια ζώα λόγω ξηρασίας

Η Ναμίμπια πουλάει ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και άλλα άγρια ζώα λόγω ξηρασίας Facebook Twitter
0

Η Ναμίμπια, όπου τον Μάιο η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση φυσικής καταστροφής λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αποφάσισε να πουλήσει περίπου χίλια άγρια ζώα, ανάμεσα τους ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις. 

Ο στόχος της αφρικανικής χώρας είναι αφενός να περιορίσει τις απώλειες και αφετέρου να συγκεντρώσει 1,1 εκατομμύριο δολάρια που απαιτούνται για να σώσει τα υπόλοιπα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μαστίζεται από μια από τις χειρότερες ξηρασίες όλων των εποχών. Η μετεωρολογική υπηρεσία εκτιμά ότι ορισμένες περιοχές πλήττονται από τη χειρότερη ξηρασία εδώ και 90 χρόνια.

«Επειδή φέτος ήταν μια χρονιά ξηρασίας, το υπουργείο θέλει να πουλήσει διάφορα είδη ζώων που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές, ώστε να βρει τους πόρους που είναι απαραίτητοι για τα πάρκα και για τη διαχείριση της πανίδας», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ρομέο Μουγιούντα.

Όπως εξήγησε, τα βοσκοτόπια στους περισσότερους από τους δρυμούς είναι σε εξαιρετικά κακή κατάσταση και «αν δεν μειώσουμε τον αριθμό των ζώων, θα οδηγηθούμε στην απώλειά τους γιατί θα πεθάνουν από την πείνα». Τον Απρίλιο, σε μια έκθεσή του το υπουργείο Γεωργίας εκτιμούσε ότι 63.700 ζώα χάθηκαν το 2018 λόγω της ξηρασίας.

Η Ναμίμπια σκοπεύει να πουλήσει 600 βούβαλους, 150 σπρίνγκμποκ και 65 όρυγες (είδη αντιλόπης), 60 καμηλοπαρδάλεις, 28 ελέφαντες, 20 ιμπάλα και άλλα είδη. Σήμερα στα εθνικά πάρκα της ζουν 960 βούβαλοι, 2.000 σπρίνγκμποκ, 780 όρυγες και 6.400 ελέφαντες.

Η κυβέρνηση ζήτησε επίσης διεθνή βοήθεια και όχι μόνο για να σωθούν τα ζώα. «Απειλούνται τα μέσα επιβίωσης των περισσότερων ανθρώπων, ιδίως εκείνων που εξαρτώνται από τη γεωργία», δήλωσε πρόσφατα η πρωθυπουργός Σαάρα Κουουγκονγκέλουα - Αμαντίλα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM