Ο Πενς ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να εγκρίνει νόμους που απαγορεύουν τις «επιλεκτικές αμβλώσεις»

Ο Πενς ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να εγκρίνει νόμους που απαγορεύουν τις «επιλεκτικές αμβλώσεις» Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να εγκρίνει νόμους που έχουν ψηφιστεί από διάφορες Πολιτείες για την απαγόρευση «επιλεκτικών» αμβλώσεων.

Σε ανακοίνωσή του, ο συντηρητικός αντιπρόεδρος εξέφρασε την «ελπίδα ότι η νομική προστασία κατά των διακρίσεων με βάση το φύλο, τη φυλή ή την αναπηρία να επεκταθεί μία ημέρα σε Αμερικανούς που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί».

Η τοποθέτηση του Πενς ήρθε μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφορικά με τους νόμους που θέσπισε το 2016 όταν ήταν κυβερνήτης της Ιντιάνας.

Το Δικαστήριο επικύρωσε εν μέρει τον περιοριστικό νόμο που είχε εγκριθεί στην Ιντιάνα, ακυρώνοντας όμως ορισμένες από τις πιο ακραίες διατάξεις του. Συγκεκριμένα έδωσε το δικαίωμα στην Πολιτεία να καταστήσει υποχρεωτικό τον ενταφιασμό ή την καύση των ιστών των εμβρύων σαν να ήταν «ανθρώπινα λείψανα» και όχι σαν «ιατρικά απόβλητα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM