Ιστορική στιγμή οι πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στην Ταϊβάν - Εκατοντάδες ζευγάρια παντρεύονται

Ιστορική στιγμή οι πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στην Ταϊβάν - Εκατοντάδες ζευγάρια παντρεύονται Facebook Twitter
0

Οι πρώτοι επίσημοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στην Ταϊβάν ξεκίνησαν να τελούνται την Παρασκευή σε μια στιγμή που θεωρείται ορόσημο για τα δικαιώματα των LGBT στην Ασία και το αποκορύφωμα ενός αγώνα τριών δεκαετιών για ισότητα.

Ο Shane Lin και o Marc Yuan, ένα ζευγάρι που ερωτεύτηκε στο κολέγιο, ήταν οι πρώτοι που έφτασαν σε κυβερνητικό γραφείο στο κέντρο της Ταϊπέι. Ντυμένοι με σχεδόν ίδια κοστούμια, φιλήθηκαν αγκαλιασμένοι μπροστά σε ένα τεράστιο πλήθος δημοσιογράφων πριν υπογράψουν τα πιστοποιητικά γάμου τους. Ακολούθησε ο γάμος της LiYing Chien που είναι θεατρική συγγραφέας και της φίλης της Pen Cynical Chick. Περίπου 300 ομοφυλόφιλα ζευγάρια αναμένεται να παντρευτούν την Παρασκευή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η Ταϊβάν προχώρησε σε μια ιστορική απόφαση την περασμένη εβδομάδα όταν το κοινοβούλιο της έγινε το πρώτο στην Ασία που νομιμοποίησε τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών. Αν και η απόφαση προκάλεσε ενθουσιασμό στην κοινότητα των LGBT, έχει επίσης διχάσει το έθνος που παραμένει σταθερά συντηρητικό, ειδικά έξω από τις πόλεις και μεταξύ των παλαιότερων γενεών που έχουν υποσχεθεί να τιμωρήσουν τον Πρόεδρο Tsai Ing-wen και τους νομοθέτες που υποστήριξαν το νόμο στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Την τελευταία δεκαετία η Ταϊβάν έχει τοποθετηθεί υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Ασία, αλλά το ζήτημα έχει πολώσει την κοινωνία. Συντηρητικές και θρησκευτικές ομάδες κινητοποιήθηκαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Επίσης παρά την απόφαση, ο νέος νόμος εξακολουθεί να έχει περιορισμούς που δεν αντιμετωπίζουν ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Τα ζευγάρια του ίδιου φύλου μπορούν σήμερα να υιοθετήσουν μόνο τα βιολογικά παιδιά των συντρόφων τους και μπορούν να παντρευτούν αλλοδαπούς από χώρες όπου αναγνωρίζεται επίσης ένας τέτοιος γάμος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM