Αυστρία: O Κουρτς ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές μετά την παραίτηση Στράχε

Αυστρία: O Κουρτς ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές μετά την παραίτηση Στράχε Facebook Twitter
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς με τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.
0

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το «συντομότερο δυνατόν».

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την παραίτηση αντικαγκελάριου Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε λόγω των αποκαλύψεων που τον δείχνουν να διαπραγματεύεται δημόσιες συμβάσεις με υποτιθέμενη Ρωσίδα υποστηρικτή με αντάλλαγμα πολιτική υποστήριξη.

Η δημοσιοποίηση του σχετικού βίντεο από την Suddeutsche Zeitung και το Der Spiegel βύθισε σε βαθιά κρίση την αυστριακή κυβέρνηση και δημιούργησε αμφιβολίες για το αν ο συντηρητικός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς εξακολουθεί να έχει την δυνατότητα να κυβερνήσει με το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων.

Η καθυστέρηση του Σεμπάστιαν Κουρτς, να πάρει θέση για το «σκανδαλώδες βίντεο πρωτοφανούς πολιτικής συναλλαγής», το οποίο τελικά εξανάγκασε σε παραίτηση τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, προξένησε μεγάλες απορίες και εμφανή δυσαρέσκεια, ακόμη και στους ίδιους τους οπαδούς του. 

Αναλυτές στη Βιέννη τόνιζαν το απόγευμα πως αυτή η «τεράστια» καθυστέρηση τοποθέτησης του Σεμπάστιαν Κουρτς, πλήττει το κύρος και την δημοτικότητα τόσο του καγκελάριου όσο και του κόμματος του, το οποίο έως τώρα προηγείτο σταθερά στις δημοσκοπήσεις για τις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επόμενη Κυριακή 26 Μαίου, επισημαίνοντας ότι ούτως ή άλλως ο Κουρτς έχει ζημιωθεί σημαντικά από το σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις με το βίντεο για τον Στράχε.

Στο βίντεο ο Στράχε εμφανίζεται σε συνάντηση σε βίλα στην Ίμπιζα -παρουσία και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ελευθέρων Γιοχάνες Γκουντένους, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε το μεσημέρι- να υπόσχεται καθαρά σε υποτιθέμενη Ρωσίδα επιχειρηματία, ανιψιά ολιγάρχη, δημόσιες συμβάσεις λίγους μήνες πριν από τις αυστριακές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2017, με αντάλλαγμα την προεκλογική στήριξή της απέναντι στο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Στο μεταξύ, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές πανηγύριζαν από το μεσημέρι μπροστά στο Μέγαρο της Καγκελαρίας στο κέντρο της Βιέννης, την παραίτηση του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, απαιτώντας ταυτόχρονα τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυστρία: Παραιτήθηκε ο αντικαγκελάριος μετά το σκάνδαλο πολιτικής συναλλαγής

Διεθνή / Αυστρία: Παραιτήθηκε ο αντικαγκελάριος μετά το σκάνδαλο πολιτικής συναλλαγής

Ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας Χάιντς -Κρίστιαν Στράχε υπέβαλλε την παραίτηση του μετά τον σάλο που προκλήθηκε από ένα βίντεο που τον δείχνει να συζητά μία συναλλαγή με Ρωσίδα επιχειρηματία
Αυστρία: Σάλος με βίντεο που δείχνει τον ακροδεξιό αντικαγκελάριο να τάζει δημόσιες συμβάσεις για πολιτική στήριξη

Διεθνή / Αυστρία: Σάλος με βίντεο που δείχνει τον ακροδεξιό αντικαγκελάριο να τάζει δημόσιες συμβάσεις για πολιτική στήριξη

Ο ακροδεξιός αντικαγκελάριος της Αυστρίας αναμένεται να παραιτηθεί μετά το βίντεο που τον δείχνει να συνομιλεί με Ρωσίδα επιχειρηματία και το οποίο έχει προκαλέσει πολιτικό σάλο στην Αυστρία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM