Αυστρία: O Κουρτς ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές μετά την παραίτηση Στράχε

Αυστρία: O Κουρτς ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές μετά την παραίτηση Στράχε Facebook Twitter
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς με τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.
0

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το «συντομότερο δυνατόν».

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την παραίτηση αντικαγκελάριου Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε λόγω των αποκαλύψεων που τον δείχνουν να διαπραγματεύεται δημόσιες συμβάσεις με υποτιθέμενη Ρωσίδα υποστηρικτή με αντάλλαγμα πολιτική υποστήριξη.

Η δημοσιοποίηση του σχετικού βίντεο από την Suddeutsche Zeitung και το Der Spiegel βύθισε σε βαθιά κρίση την αυστριακή κυβέρνηση και δημιούργησε αμφιβολίες για το αν ο συντηρητικός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς εξακολουθεί να έχει την δυνατότητα να κυβερνήσει με το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων.

Η καθυστέρηση του Σεμπάστιαν Κουρτς, να πάρει θέση για το «σκανδαλώδες βίντεο πρωτοφανούς πολιτικής συναλλαγής», το οποίο τελικά εξανάγκασε σε παραίτηση τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, προξένησε μεγάλες απορίες και εμφανή δυσαρέσκεια, ακόμη και στους ίδιους τους οπαδούς του. 

Αναλυτές στη Βιέννη τόνιζαν το απόγευμα πως αυτή η «τεράστια» καθυστέρηση τοποθέτησης του Σεμπάστιαν Κουρτς, πλήττει το κύρος και την δημοτικότητα τόσο του καγκελάριου όσο και του κόμματος του, το οποίο έως τώρα προηγείτο σταθερά στις δημοσκοπήσεις για τις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επόμενη Κυριακή 26 Μαίου, επισημαίνοντας ότι ούτως ή άλλως ο Κουρτς έχει ζημιωθεί σημαντικά από το σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις με το βίντεο για τον Στράχε.

Στο βίντεο ο Στράχε εμφανίζεται σε συνάντηση σε βίλα στην Ίμπιζα -παρουσία και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ελευθέρων Γιοχάνες Γκουντένους, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε το μεσημέρι- να υπόσχεται καθαρά σε υποτιθέμενη Ρωσίδα επιχειρηματία, ανιψιά ολιγάρχη, δημόσιες συμβάσεις λίγους μήνες πριν από τις αυστριακές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2017, με αντάλλαγμα την προεκλογική στήριξή της απέναντι στο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Στο μεταξύ, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές πανηγύριζαν από το μεσημέρι μπροστά στο Μέγαρο της Καγκελαρίας στο κέντρο της Βιέννης, την παραίτηση του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, απαιτώντας ταυτόχρονα τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυστρία: Παραιτήθηκε ο αντικαγκελάριος μετά το σκάνδαλο πολιτικής συναλλαγής

Διεθνή / Αυστρία: Παραιτήθηκε ο αντικαγκελάριος μετά το σκάνδαλο πολιτικής συναλλαγής

Ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας Χάιντς -Κρίστιαν Στράχε υπέβαλλε την παραίτηση του μετά τον σάλο που προκλήθηκε από ένα βίντεο που τον δείχνει να συζητά μία συναλλαγή με Ρωσίδα επιχειρηματία
Αυστρία: Σάλος με βίντεο που δείχνει τον ακροδεξιό αντικαγκελάριο να τάζει δημόσιες συμβάσεις για πολιτική στήριξη

Διεθνή / Αυστρία: Σάλος με βίντεο που δείχνει τον ακροδεξιό αντικαγκελάριο να τάζει δημόσιες συμβάσεις για πολιτική στήριξη

Ο ακροδεξιός αντικαγκελάριος της Αυστρίας αναμένεται να παραιτηθεί μετά το βίντεο που τον δείχνει να συνομιλεί με Ρωσίδα επιχειρηματία και το οποίο έχει προκαλέσει πολιτικό σάλο στην Αυστρία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM