Αυστρία: Παραιτήθηκε ο αντικαγκελάριος μετά το σκάνδαλο πολιτικής συναλλαγής

Αυστρία: Παραιτήθηκε ο αντικαγκελάριος μετά το σκάνδαλο πολιτικής συναλλαγής Facebook Twitter
0

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο ακροδεξιός αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, μετά τις σοβαρές αποκαλύψεις για σχέσεις πολιτικής συναλλαγής με Ρώσο ολιγάρχη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αυστριακά ΜΜΕ πλέον θεωρούνται πιθανές οι πρόωρες εκλογές, καθώς ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς φέρεται διατεθειμένος να δώσει ριζική λύση στο σκάνδαλο που προκλήθηκε στη χώρα.

Το βίντεο, μέρος του οποίου αναρτήθηκε από το περιοδικό Der Spiegel και την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, εμφανίζει τον αρχηγό του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ ) Στράχε να συζητά με μια γυναίκα που δηλώνει ότι είναι ανιψιά Ρώσου ολιγάρχη σε ένα δωμάτιο που οι εφημερίδες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε έπαυλη στην Ίμπιζα.

Στο βίντεο ο Στράχε και ο σημερινός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Αυστριακών ακροδεξιών, Γιόχαν Γκουντένους της προτείνουν να ενισχύσει με τα χρήματα αυτά το κόμμα τους στην προεκλογική του εκστρατεία και αργότερα ως αντάλλαγμα εάν αυτοί συμμετάσχουν στην κυβέρνηση –κάτι που τελικά και έγινε- να δώσουν στους Ρώσους την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Αυστρία.

Παράλληλα, εμφανίζονται να της προτείνουν να αγοράσει μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα, η οποία θα τους βοηθήσει στον προεκλογικό τους αγώνα. Η συνάντηση φέρεται να έγινε Ιούλιο του 2017, τρεις μήνες πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Αυστρίας και, σύμφωνα με το Spiegel, είχε προφανώς οργανωθεί ως παγίδα για τον αρχηγό του Κόμματος των Ελευθέρων και βιντεοσκοπούνταν από πολλές κάμερες σε όλο το σπίτι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM