Ερντογάν για Γενοκτονία των Ποντίων: Η μέρα που ο Κεμάλ έδιωξε τους εισβολείς

Ερντογάν για Γενοκτονία των Ποντίων: Η μέρα που ο Κεμάλ έδιωξε τους εισβολείς Facebook Twitter
2

Μήνυμα για την 19η Μαΐου και τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων απέστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αύριο θα παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις στην Σαμψούντα.

«Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στην Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας. Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απευθυνόμενος παράλληλα στους νέους, ο Τούρκος πρόεδρος τους έθεσε προ των ευθυνών τους απέναντι στην πατρίδα και τους αγώνες των προγόνων τους. «Αγαπητοί νέοι. Όπως και χθες, έτσι και σήμερα εσείς θα προστατεύσετε αυτή την χώρα ενάντια στις εστίες του κακού και την προδοσία κατά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας».

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM