Αλάσκα: Σύγκρουση υδροπλάνων στον αέρα - Τέσσερις νεκροί

Αλάσκα: Σύγκρουση υδροπλάνων στον αέρα - Τέσσερις νεκροί Facebook Twitter
0

Δύο υδροπλάνα που μετέφεραν τουρίστες από το ίδιο κρουαζιερόπλοιο συγκρούστηκαν στη νοτιοανατολική Αλάσκα, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δύο να αγνοούνται.

Το ένα αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 11 άτομα συγκρούστηκε με το δεύτερο στο οποίο επέβαιναν πέντε, κοντά στην περιοχή του Ketchikan, σύμφωνα με το Associated Press. Από την σύγκρουση, δέκα από τους επιβάτες του πρώτου αεροσκάφους σώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

Οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν επέβαιναν στο δεύτερο αεροσκάφος. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές σε ποιο από τα δύο αεροσκάφη επέβαινε το τέταρτο θύμα της αεροπορικής τραγωδίας. Ερευνητές από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) στην Ουάσιγκτον, αναμένεται να φτάσουν στο Κετσικάν αργότερα την Τρίτη.


Και τα δύο αεροσκάφη ήταν εντεταλμένα από το κρουαζιερόπλοιο Royal Princess, το οποίο επέστρεφε από το Βανκούβερ στο Άνκορατζ της Αλάσκας.  Το περιστατικό συνέβη κοντά σε ένα δημοφιλές τουριστικό καταφύγιο από όπου πραγματοποιούνται εκδρομές στο κοντινό εθνικό μνημείο Misty Fjords.


Το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας στις 13:00 τοπική ώρα, 16 μίλια από το Ketchikan, με το υδροπλάνο της Taquan Air να επιστρέφει από τα Misty Fjords με δέκα επιβάτες και τον πιλότο, όπως ανακοίνωσε η Princess Cruise Lines. 


Το αεροπλάνο της περιφερειακής αεροπορική εταιρείας Taquan με έδρα το Ketchikan, ήταν ένα μονοκινητήριο τύπου de Havilland DHC-3 Otter. Η ακτοφυλακή ταυτοποίησε το δεύτερο αεροπλάνο ως μονοκινητήριο τύπου de Havilland DHC-2 Beaver το οποίο βρισκόταν σε ανεξάρτητη εκδρομική πτήση.


Σκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή συνέδραμαν τις τοπικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες διάσωσης να αναζητήσουν τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας. Οι 10 διασωθέντες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στο Ketchikan είναι σύμφωνα με πληροφορίες σε καλή κατάσταση χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.


«Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για το θλιβερό περιστατικό. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και τις οικογένειες εκείνων που επλήγησαν από το σημερινό ατύχημα», ανακοίνωσε η Princess Cruise Lines. 


Η Taquan Air από την μεριά της ανακοίνωσε ότι έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις και συνεργάζεται με την NTSB και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να «εξετάσει κάθε πτυχή» του αεροπορικού δυστυχήματος.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM