Βίγκο Μόρτενσεν: «Γελοίοι οι Ισπανοί νεοφασίστες του Vox που οικειοποιήθηκαν τον Άραγκορν»

Βίγκο Μόρτενσεν: «Γελοίοι οι Ισπανοί νεοφασίστες του Vox που οικειοποιήθηκαν τον Άραγκορν» Facebook Twitter
0

Ο Βίγκο Μόρτενσεν εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το προεκλογικό meme που κυκλοφόρησε στα social media από το Ισπανικό Vox πριν λίγο καιρό ανήμερα των εκλογών στη χώρα.

Το συγκεκριμένο meme με σλόγκαν τη φράση «Ας ξεκινήσει η μάχη», απεικονίζει τον Άραγκορν έτοιμο να αντιμετωπίσει τις «ορδές» των εχθρών του Vox, μεταξύ των οποίων περίοπτη θέση φαίνονται να κατέχουν τα media με προεξέχουσα την El Pais, οι Καταλανοί αυτονομιστές, οι μετανάστες και η LGBT κοινότητα.

Βίγκο Μόρτενσεν: «Γελοίοι οι Ισπανοί νεοφασίστες του Vox που οικειοποιήθηκαν τον Άραγκορν» Facebook Twitter

Στην επιστολή που έστειλε σήμερα στην Ισπανική εφημερίδα, ο ηθοποιός σημειώνει τα εξής:

«Όχι μόνο είναι εντελώς γελοίο το γεγονός ότι εγώ, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε αυτόν τον χαρακτήρα αλλά κι ένα άτομο που εκτιμά βαθιά την πολιτισμική ποικιλία της Ισπανίας αλλά και κάθε τόπου, συνδέθηκα με ένα ακραία εθνικιστικό και νεοφασιστικό πολιτικό κόμμα, είναι εξωφρενικό να χρησιμοποιείται για τη διάδοση αντι-μετανστευτικής, αντι-φεμινιστικής, ομοφοβικής και ισλαμοφοβικής ρητορικής, ο χαρακτήρας του Άραγκορν, ενός πολύγλωσσου ηγέτη που εκπροσωπεί την γνώση και την δημιουργική συνύπαρξη διαφορετικών φυλών, εθίμων και πολιτισμικών παραδόσεων».

«Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση όπως ο Άραγκορν στα βιβλία του Τόλκιν», καταλήγει η επιστολή του ηθοποιού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM