Κλειστό θα παραμείνει αστυνομικό τμήμα στο βορειοανατολικό Παρίσι το οποίο εκκενώθηκε την Κυριακή μετά από εισβολή ψύλλων.

 

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση που θυροκολλήθηκε στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος στο 19ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας «Το αστυνομικό τμήμα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας!».


Η τοπική Ένωση Αστυνομικών σε ανάρτησή της στο Twitter αναφέρει ότι το τμήμα είχε «υποστεί εισβολή ψύλλων, καθιστώντας τις συνθήκες εργασίας απαράδεκτες» για μέρες.

 

Παρά τις προσπάθειες ελέγχου των επιβλαβών εντόμων, το πρόβλημα, το οποίο εμφανίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες, επιδεινώθηκε την Πέμπτη, με τους αξιωματικούς να υποφέρουν από πολλαπλά τσιμπήματα, ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός France Bleu Paris.


Κάποιοι αξιωματικοί είχαν πάρει ακούσια τους ψύλλους μαζί τους, με τα έντομα να προκαλούν όλεθρο στο σπίτι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εμμανουέλ Κράβελο στο σταθμό.

 

Η ένωση των αστυνομικών απαιτεί την πλήρη απεντόμωση του χώρου, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον 48 ώρες, λέγοντας μάλιστα ότι αυτό έπρεπε να γίνει πριν από εβδομάδες.


Οι υπάλληλοι της Ένωσης πρόκειται να συναντηθούν τη Δευτέρα με τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ προκειμένου να συζητήσουν τις συνθήκες υγιεινής των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας.

 

Με πληροφορίες από The Guardian / Le Parisien

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr