Κρίσιμη αναμένεται η σημερινή μέρα για την Κύπρο καθώς η πολύκροτη υπόθεση δολοφονιών γυναικών από τον 35χρονο Νίκο Μεταξά προκαλεί πολιτικές εξελίξεις.

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου και ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, θα βρεθούν σήμερα στο Προεδρικό για να ενημερώσουν από κοντά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις έρευνες γύρω από την υπόθεση, κάτι που όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συμβαίνει ήδη.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωνάς Νικολάου, σε γραπτή δήλωσή του το απόγευμα της Τετάρτης ανέφερε ότι «έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του, για τις οποίες ανέμενε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό», γεγονός που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προαναγγελία παραίτησης.

 

Νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι «αφού συμπληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες, αναφορικά με την τύχη των θυμάτων που φέρεται να ομολόγησε ότι δολοφόνησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος, τότε θα εξετάσουμε το θέμα από όλες τις πλευρές και όσον αφορά τυχόν ευθύνες, λέγοντας ότι η σημερινή συνάντηση «δεν θα είναι η μοναδική, καθώς ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες».

 

Ανασύρεται δεύτερο αντικείμενο από την Κόκκινη Λίμνη

 

 

Στο μεταξύ συνεχίζονται σήμερα  οι έρευνες στα δύο μέτωπα, Μιτσερό και Ξυλιάτο, προς εντοπισμό των 3 σορών που δεν έχουν εντοπιστεί μέχρισ τιγμής, ενώ αναμένεται να ανασυρθεί και το δεύτερο αντικείμενο που ανευρέθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην Κόκκινη Λίμνη και το οποίο σύμφωνα με αστυνομική πηγή πρόκειται για τσιμεντομπλόκ.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Νίκος Μεταξάς φέρεται να τοποθετούσε τσιμεντομπλόκ στις βαλίτσες με τις οποίες «έθαβε» τα θύματά του στην Κόκκινη Λίμνη παρά το μεταλλείο του Μιτσερού.

 

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερος