Εκτός τηλεοπτικού "αέρα" βρέθηκαν τόσο το CNN όσο και το BBC στη Βενεζουέλα, όταν τα δύο δίκτυα άρχισαν να μεταδίδουν τις φρικτές εικόνες των τανκ να ποδοπατούν διαδηλωτές στο Καράκας. 

 

Όπως έγινε γνωστό οι DirecTV, Net Uno, Intercable και Telefónica, πάροχοι τηλεοπτικών δικτύων στη Βενεζουέλα, αμέσως μετά τη μετάδοση των πρώτων εικόνων από την αναταραχή στους δρόμους της χώρας, έλαβαν εντολή από την κυβέρνηση Μαδούρο να θέσουν εκτός εγχώριου τηλεοπτικού αέρα το βρετανικό και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.  

 

Μάλιστα και όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του BBC, το ειδησεογραφικό δίκτυο "κατέβηκε" και από τον τηλεοπτικό αέρα της Νότιας Αμερικής... 

 

Όταν οι τηλεθεατές επιχείρησαν να βρουν και να εγκαταστήσουν ξανά τα συγκεκριμένα κανάλια στους δέκτες τους, αντίκρισαν το μήνυμα που φαίνεται στη φωτογραφία και το οποίο τους ενημέρωνε ότι, λόγω περιορισμών, έχει αφαιρεθεί από τη λίστα των διαθέσιμων καναλιών. 

 

Βέβαια, το παράδοξο εδώ είναι ότι ο ιστότοπος του CNN.com, μαζί με το live streaming του, ήταν κανονικά διαθέσιμος για την ενημέρωση των πολιτών της χώρας...