Ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου γιατί έκανε «δύσκολη ερώτηση» σε υποψήφιο

Ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου γιατί έκανε «δύσκολη ερώτηση» σε υποψήφιο Facebook Twitter
0

Την απόλυση του δημοσιογράφου και παρουσιαστή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ORF, Άρμιν Βολφ ζητά το ακροδεξιό κόμμα FPÖ στην Αυστρία.

Ο λόγος για αυτό ήταν μια συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα ZiB 2, στην οποία ο Βολφ ρώτησε τον Βιλίμσκι, στον κορυφαίο υποψήφιο του FPÖ, για μια αφίσα της νεολαίας του ακροδεξιού κόμματος.


Η αφίσα απεικονίζει ένα ζευγάρι ντυμένο με παραδοσιακές φορεσιές, που περιβάλλεται από ζοφερά πρόσωπα που φαίνεται να είναι μουσουλμάνοι μετανάστες.


Ο δημοσιογράφος συνέκρινε την εικόνα με ένα αντισημιτικό σχέδιο από το ναζιστικό περιοδικό Stürmer.


Ο Βίλιμσκι απείλησε κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής ότι αυτό θα είχε «συνέπειες» - και αργότερα ζήτησε την παραίτηση του Βολφ. 

Πολλοί από τους ηγέτες του ακροδεξιού κόμματος, που μετέχει στην κυβέρνηση της Αυστρίας ακολούθησαν την αντίδραση του κορυφαίου υποψηφίου του FPÖ. Ο αρχηγός του κόμματος Χανς Κριστιάν Στράχε χαρακτήρισε τη συνέντευξη ως «αηδιαστική».

Ο Αυστριακός δημοσιογράφος υποστήριξε τις ενέργειές του στο ιστολόγιό του. «Ένας πολιτικός πρέπει να αντιμετωπίσει κρίσιμα ερωτήματα, έγραψε.


Επιπλέον, ο Χάραλντ Βιλίμσκι δεν είναι μόνο ο κορυφαίος υποψήφιος για το FPÖ, αλλά για 13 χρόνια και γενικός του γραμματέας και, συνεπώς, ήταν υπεύθυνος και για τη νεολαία του κόμματος».

Ο προεδρος της δημόσιας τηλεόρασης (ORF) Αλεξάντερ Ράμπετζ απέρριψε το αίτημα του Βιλίμσκι για απόλυση του Βολφ.


Τον Αυστριακό δημοσιογράφο υποστήριξαν τα συνδικάτα του Τύπου. «Καταστροφική για τη δημοκρατία και πολιτικά αμφισβητήσιμη», χαρακτήρισε την επίθεση στον Βολφ η πρόεδρος των αυστριακών δημοσιογράφων Μπάρμπαρα Τρέιμπερ.

Η Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων συμφώνησε επίσης: «Από τη μια πλευρά, ένας πολιτικός πρέπει να υπομείνει κρίσιμες ερωτήσεις από ένα συντονιστή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Φράνκ Ίμπεραλ.


«Από την άλλη πλευρά, η εκστρατεία μίσους των ακροδεξιών λαϊκιστών εναντίον του Άρμιν Βολφ δείχνει τι γνώμη εχουν για την ελευθερία της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης και της άποψης», τόνισε ο Ίμπεραλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM