Ο Μπολσονάρου «έκοψε» διαφήμιση με μαύρους, νέους, transgender και άτομα με αναπηρία

Ο Μπολσονάρου «έκοψε» διαφήμιση με μαύρους, νέους, transgender και άτομα με αναπηρία Facebook Twitter
EPA
2

Μια διαφήμιση τράπεζας με μαύρους, νέους, transgender και άτομα με αναπηρία, αποσύρθηκε κατόπιν αιτήματος του Ζαΐχ Μπολσονάρου, ενώ ο διευθυντής μάρκετινγκ απολύθηκε.

Η προβολή αυτού του διαφημιστικού σποτ της δημόσιας τράπεζας Banco do Brasil είχε ξεκινήσει στις αρχές του μήνα, αλλά σταμάτησε ξαφνικά στις 14 Απριλίου.

Ο στόχος ήταν να προσελκύσει νέους πελάτες, για αυτό και οι πρωταγωνιστές ήταν πολλοί νεαροί μαύροι και μία transgender.

«Ο πρόεδρος (Μπολσονάρου) κι εγώ συμφωνήσαμε ότι το σποτ θα έπρεπε να αποσυρθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της τράπεζας, Ρούμπεμ Νοβάες, χωρίς να εξηγήσεις τους λόγους.

Όσον αφορά τον διευθυντή μάρκετινγκ Ντελάνο Βαλεντίμ, είπε ότι η αποχώρησή του αποφασίστηκε «με τη σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερομένου».

Η διαφήμιση έδειχνε τους πρωταγωνιστές κάποιοι εκ των οποίων είχαν τατουάζ ή βαμμένα μαλλιά, να τραβούν σέλφι με τα κινητά τηλέφωνά τους.

Ο εκφωνητής εξηγούσε πώς μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό στην τράπεζα χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για smart phones.

Στη συγκεκριμένη διαφήμιση συμμετείχαν περισσότεροι μαύροι ηθοποιοί, σε σύγκριση με τις άλλες διαφημιστικές καμπάνιες στη Βραζιλία, όπου υποεκπροσωπούνται μολονότι αποτελούν πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo που αποκάλυψε την προεδρική παρέμβαση, ο Μπολσονάρου τηλεφώνησε ο ίδιος στον πρόεδρο της τράπεζας και του ζήτησε να σταματήσει η προβολή του σποτ.

Η ενέργεια αυτή, ενός προέδρου που έχει κατηγορηθεί για ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. «Ο Μπολσονάρου λογοκρίνει μια διαφήμιση της Banco do Brasil και ζητά την απόλυση του διευθυντή μάρκετινγκ. Κίνητρο της λογοκρισίας: η ποικιλομορφία (υπερβολικά πολλοί μαύροι ηθοποιοί)» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Η ποικιλομορφία δεν έχει θέση σ' αυτήν την κυβέρνηση. Ο Μπολσονάρου ενεργεί σαν δικτατορίσκος», σχολίασε η βουλευτής του Κόμματος των Εργατών Μαρία ντου Ροζάριο.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Διεθνή / Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το πεδίο περιέχει δέκα από τα δεκαεπτά γνωστά στοιχεία σπάνιων γαιών, υλικά ζωτικής σημασίας για την αμυντική βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  και τη διαστημική τεχνολογία
LIFO NEWSROOM
Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Διεθνή / Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κλιμακώνει τις επιχειρήσεις κατά της κλοπής κινητών, αποκαλύπτοντας παγκόσμια εγκληματικά δίκτυα που χρησιμοποιούν e-bikes και καταστήματα μεταχειρισμένων τηλεφώνων για να εξάγουν χιλιάδες κλεμμένα iPhone στο εξωτερικό
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Διεθνή / Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Ο Εμανουέλ Μακρόν «παγώνει» την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση συντάξεων για να στηρίξει τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί, προσπαθώντας να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησης και την πολιτική κρίση στη Γαλλία πριν τις εκλογές του 2027
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μαύρη ψυχή, μυαλό γεμάτο μαυρίλα, αλλά τον πειράζει το μαύρο χρώμα του δέρματος των συνανθρώπων του...Ας ελπίσουμε ότι οι συμπατριώτες του θα τον "αποσύρουν" όταν θα έρθει η ώρα, όπως αυτός "απέσυρε" την διαφήμιση, χωρίς να έχει προλάβει να κάνει μεγάλες ζημιές στη χώρα.