Σαουδική Αραβία: 37 εκτελέσεις σε μία μέρα για τρομοκρατία

Σαουδική Αραβία: 37 εκτελέσεις σε μία μέρα για τρομοκρατία Facebook Twitter
EPA
1

Τριάντα επτά Σαουδάραβες εκτελέστηκαν σήμερα από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, τα άτομα αυτά εκτελέστηκαν, αφού πρώτα καταδικάστηκαν «για τρομοκρατία», χωρίς να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις. 


Οι εκτελέσεις έγιναν σε πέντε περιφέρειες της χώρας: στην πρωτεύουσα Ριάντ, στις «ιερές πόλεις» Μέκκα και Μεδίνα, στη σουνιτική περιφέρεια αλ-Κάσιμ (κεντρική Σαουδική Αραβία) και στη σιιτική περιφέρεια της Ανατολικής Επαρχίας.

«Η θανατική ποινή επιβλήθηκε και εκτελέστηκε σε έναν αριθμό εγκληματιών που είχαν υιοθετήσει εξτρεμιστικές ιδεολογίες σχηματίζοντας τρομοκρατικούς "πυρήνες", για να διαφθείρουν και να διαταράξουν την ασφάλεια, αποσκοπώντας στο να σπείρουν το χάος και να προκαλέσουν συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων», σημειώνεται στη λιτή ανακοίνωση του υπουργείου για τις μαζικές εκτελέσεις.  

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν: «Είναι μια βραχυπρόθεσμη εκδρομή, ο κόσμος μας σέβεται περισσότερο από ποτέ»

«Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι ο εχθρός να ηττηθεί ολοκληρωτικά και αποφασιστικά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Έχουμε εκπλήξεις, θα αυξηθούν η συχνότητα και το εύρος των εκτοξεύσεων», λέει το Ιράν

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ισραήλ βομβάρδισε αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης και το Ιράν κλιμακώνει - Αναφορές για χτύπημα στη Βαγδάτη
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια