ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Δαλάι Λάμα

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Δαλάι Λάμα Facebook Twitter
EPA
0

Ο Δαλάι Λάμα πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο στο Νέο Δελχί στο οποίο είχε εισαχθεί την Τρίτη για πνευμονική λοίμωξη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Ο 83χρονος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ βγήκε γύρω στις 08:00 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδος) από το ιδιωτικό νοσοκομείο Max, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Νέου Δελχί, και είναι "πολύ καλά τώρα", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

«Θεραπεύτηκε από την πνευμονική λοίμωξη, από την οποία έπασχε, και θα ξεκουραστεί για μερικές ημέρες στο Νέο Δελχί προτού επιστρέψει στην Νταραμσάλα», στη βόρεια Ινδία, όπου ζει εξόριστος μετά την φυγή του από το Θιβέτ πριν από 60 χρόνια, διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του Τενζίν Τάκλα σε δηλώσεις που έκανε στο AFP.

Ο Δαλάι Λάμα εισήχθη την Τρίτη στο νοσοκομείο αυτό υποφέροντας από θωρακικό άλγος. Ένας από τους συνεργάτες του είχε δηλώσει ότι είχε παρουσιάσει «ελαφρύ βήχα».

Πολλοί από τους περίπου 100.000 Θιβετιανούς που ζουν στην Ινδία ανησυχούν ότι ο αγώνας τους για ένα αυτόνομο Θιβέτ θα τερματιστεί αν πεθάνει ο Δαλάι Λάμα.

Ο ίδιος είπε στο πρακτορείο Reuters τον περασμένο μήνα ότι είναι πιθανό, μετά το θάνατό του, να βρεθεί η ενσάρκωσή του κάπου στην Ινδία και προειδοποίησε ότι αν η Κίνα ορίσει κάποιον διάδοχό του, πιθανότατα αυτός δεν θα χαίρει σεβασμού.

Το Πεκίνο χαρακτηρίζει τον Δαλάι Λάμα, ο οποίος έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, επικίνδυνο αυτονομιστή και υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα να εγκρίνει τον διάδοχό του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM