Αποκάλυψη για το σκάνδαλο με τον Τζεφ Μπεζος - Σαουδάραβες χάκαραν το κινητό τηλέφωνό του

Αποκάλυψη για το σκάνδαλο με τον Τζεφ Μπεζος - Σαουδάραβες χάκαραν το κινητό τηλέφωνό του Facebook Twitter
O Tζεφ Μπέζος και η Σάντσεζ σε κοινή εμφάνιση πριν αποκαλυφθεί ο ερωτικός τους δεσμός
0

Ο επικεφαλής ασφαλείας του Διευθύνοντος Συμβούλου της Amazon Τζεφ Μπέζος καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είχε πρόσβαση στο τηλέφωνο του Μπέζος και υπέκλεψε ιδιωτικές πληροφορίες από αυτό.

Ο Γκάβιν ντε Μπέκερ, δήλωσε ότι ολοκλήρωσε την έρευνά του για το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Ιανουάριο, καθώς διέρρευσαν sms μεταξύ του δισεκατομμυριούχου και της ερωμένης του Λορίν Σάντσεζ. Τα μηνύματα και οι αποκαλύψεις έγιναν από το ταμπλόιντ National Enquirer.

Λίγο πριν από τη δημοσίευσή τους, ο Μπέζος είχε γίνει πρωτοσέλιδο καθώς ανακοίνωσε πως παίρνει διαζύγιο.

Τον Φεβρουάριο, ο Μπέζος κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη του National Enquirer ότι προσπαθούσε να τον εκβιάσει με την απειλή να δημοσιεύσει «προσωπικές φωτογραφίες» που φέρεται ότι έστειλε στην Σάντσεζ. Ο εκδότης ζητούσε από τον Μπέζος να δηλώσει δημοσίως πως οι αποκαλύψεις των ταμπλόιντ δεν ήταν πολιτικά υποκινούμενες.

Σε άρθρο για την ιστοσελίδα Daily Beast, ο ντε Μπέκερ δήλωσε ότι η μητρική εταιρεία του National Enquirer, American Media Inc, είχε ζητήσει ιδιωτικά από τον ίδιο να αρνηθεί πως βρήκε οποιαδήποτε ένδειξη ηλεκτρονικής υποκλοπής ή χάκινγκ.

«Οι ερευνητές μας και αρκετοί ειδικοί κατέληξαν με μεγάλη σιγουριά ότι οι Σαουδάραβες είχαν πρόσβαση στο τηλέφωνο του Μπέζος και απέκτησαν ιδιωτικές πληροφορίες», δηλώνει.

Σύμφωνα με τον ντε Μπέκερ, η Σαουδική Αραβία έχει στοχεύσει στην Washington Post, η οποία ανήκει στον Μπέζος, μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στην Τουρκία, στο Σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο.

«Κάποιοι Αμερικανοί θα εκπλαγούν να μάθουν ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είχε πρόθεση να βλάψει τον Μπέζος από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η Post ξεκίνησε την αδυσώπητη κάλυψη της δολοφονίας του Κασόγκι» έγραψε ο ντε Μπέκερ.

Η Σαουδική Αραβία και ο εκδότης του περιοδικού National Enquirer έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν τις αποκαλύψεις.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM