Η Apple παρουσίασε σήμερα τη δική της συνδρομητική υπηρεσία τηλεόρασης με ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ, στο αμφιθέατρο Steve Jobs, των κεντρικών της εγκαταστάσεων στο Κουπερτίνο των ΗΠΑ. 

 

Ο τεχνολογικός κολοσσός θέλει να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στις δικτυακές υπηρεσίες ψυχαγωγίας, μπαίνοντας δυναμικά στην αγορά που κυριαρχεί το Netflix και ακολουθεί κατά πόδας το Amazon Prime.  

 

Πέρα από το Apple TV Channels, η εταιρεία ανακοίνωσε και το πακέτο "Plus", που θα προσφέρει στους συνδρομητές πρωτότυπες και αποκλειστικές παραγωγές.

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τον CEO της Apple Τιμ Κουκ, η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο, σε περισσότερες από 100 χώρες, και οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν όλα τα προγράμματα στις συσκευές τους, απολαμβάνοντάς το περιεχόμενο ακόμα κι όταν βρίσκονται εκτός δικτύου. 

 

«Σχεδιάσαμε μία νέα τηλεοπτική εμπειρία, στην οποία μπορείτε να πληρώνετε μόνο για τα κανάλια που θέλετε. Όλα σε μία εφαρμογή με τον κωδικό που ήδη έχετε. Θα παρακολουθείτε τα πάντα on demand και χωρίς διαφημίσεις. Θα κατεβάζετε τις σειρές, για να τις βλέπετε όπου θέλετε. Η ποιότητα της εικόνας και του ήχου θα είναι η υψηλότερη που υπάρχει. Δεν θα πηγαίνετε πια από εφαρμογή σε εφαρμογή», σχολίασε ο Πίτερ Στερν. 

 

Κατά την παρουσίαση του Apple TV Plus, μία σειρά από διάσημοι παρουσιαστές, σκηνοθέτες και ηθοποιοί ανέβηκαν επί σκηνής, μεταξύ των οποίων οι Όπρα Γουίνφρεϊ, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τζέισον Μομόα και Στιβ Κάρελ.

 

 

 

 

 

 

Αρκετά από τα πρώτα πρωτότυπα προγράμματα στο Apple TV Plus, θα είναι ντοκιμαντέρ και ταινίες επιστημονικής φαντασίας ενώ δεν θα λείψουν ούτε τα παιδικά προγράμματα για το κοινό των μικρότερων ηλικιών.  

 

Παιχνίδια, κάρτες, περιοδικά και ειδήσεις

 

Η εταιρεία παρουσία και μία πληθώρα άλλων συνδρομητικών υπηρεσιών, επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων.

 

Η πλατφόρμα παιχνιδιών Apple Arcade, θα απευθύνεται σε gamers, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε περισσότερα από 100 αποκλειστικά παιχνίδια όπως τα «Beyond a Steel Sky», «LEGO Brawls», «Sonic Racing», «Overland», «Lifelike», «FANTASIAN». Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο, σε 150 χώρες.  

 

 

 

Η συνδρομητική υπηρεσία Apple News + θα προσφέρει πρόσβαση σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες με κόστος 9,99 δολάρια το μήνα. Αρχικά θα περιλαμβάνει 300 έντυπα, ανάμεσά στα οποία θα είναι το National Geographic η εφημερίδα Wall Street Journal και το περιοδικό Men's Health.

 

O τεχνολογικός κολοσσός προχώρησε τέλος και στη δημιουργία του Apple Card, μιας ψηφιακής πιστωτικής κάρτας για συναλλαγές «με μεγαλύτερη ασφάλεια και μηδενική προμήθεια». Η υπηρεσία υποστηρίζεται από το σύστημα πληρωμών Apple Pay και θα ελέγχεται μέσα από την εφαρμογή Apple Wallet, με την υποστήριξη των Goldman Sachs και Mastercard.