ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε έφηβος επιζών του μακελειού στο Πάρκλαντ

ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε έφηβος επιζών του μακελειού στο Πάρκλαντ Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου / EPA
0

Ένας έφηβος επιζών του μακελειού του Πάρκλαντ, αυτοκτόνησε σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας μετά την αυτοκτονία ενός άλλου παιδιού, που πήγαινε στο σχολείο αυτό, έγραψε σήμερα αμερικανική εφημερίδα, χωρίς να αποσαφηνίζει τα κίνητρα της ενέργειάς του.


Σύμφωνα με τη Miami Herald, η αστυνομία του Κόραλ Σπρινγκς επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός μαθητή του λυκείου Marjory Stoneman Douglas στο Πάρκλαντ - όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 17 άνθρωποι τον Φεβρουάριο του 2018 - το Σάββατο το βράδυ, «που μοιάζει να πρόκειται για αυτοκτονία».

Το όνομα του μαθητή δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, όμως πρόκειται, σύμφωνα με την εφημερίδα, για έναν μαθητή της δευτέρας Λυκείου, ηλικίας, επομένως, 15-16 ετών.

Το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα έπειτα από την αυτοκτονία, την περασμένη Κυριακή, μιας άλλης επιζήσασας μίας από τις χειρότερες ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία στην ιστορία των ΗΠΑ, της 19χρονης Σίντνεϊ Αιέλο.

Είχε δει τον Νίκολας Κρουζ να εισβάλει στο σχολείο της, την 14η Φεβρουαρίου του 2018 κρατώντας στα χέρια του ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15. Δεκατέσσερις συμμαθητές της και τρεις εργαζόμενοι του σχολείου είχαν πέσει νεκροί από τις σφαίρες του δράστη, μεταξύ αυτών δύο «κολλητοί» φίλοι της.

Οι γονείς της εξήγησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS4 ότι το κορίτσι υπέφερε από μετατραυματικό στρες και σύνδρομο του επιζώντα.

Μαζί με πολλούς συμμαθητές της στο Πάρκλαντ, συμμετείχε σε ένα τεράστιο κίνημα με αίτημα τον περιορισμό της πρόσβασης στα όπλα, στη χώρα της.

Με  πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM