Τουρκία και Ινδία ανακοίνωσαν πως καθηλώνουν τα Boeing 737 Max 8 και 9

Τουρκία και Ινδία ανακοίνωσαν πως καθηλώνουν τα Boeing 737 Max 8 και 9 Facebook Twitter
0

Μετά την καθολική απαγόρευση της Ευρώπης, η Τουρκία ανέστειλε και αυτή τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 Max 8 και 9 ως «προληπτικό μέτρο».

Σε μια ανακοίνωση, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών τονίζει ότι τα δύο μοντέλα αεροσκαφών ενεπλάκησαν σε δύο διαφορετικά δυστυχήματα τους τελευταίους πέντε μήνες.

Η απόφαση αναστολής θα εφαρμοστεί μέχρι νεωτέρας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο τουρκικός αερομεταφορέας Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις πτήσεις των 12 αεροσκαφών τύπου Boeing 737 Max.

Ο Μπιλάλ Εκσί, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αναφέρει σε ένα tweet ότι τα αεροσκάφη θα αποσυρθούν από τις εμπορικές πτήσεις από τη 13η Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, η Ινδία ανακοίνωσε ότι καθηλώνει στο έδαφος τον στόλο της των αμερικανικών αεροσκαφών Boeing 737 MAX αμέσως, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας, μετά την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία με ένα αεροσκάφος του ίδιου μοντέλου στην Αιθιοπία την Κυριακή.

«Αυτά τα αεροσκάφη θα καθηλωθούν στο έδαφος έως να γίνουν οι κατάλληλες τροποποιήσεις και να ληφθούν μέτρα ασφαλείας που θα εγγυώνται την ασφαλή λειτουργία τους» τονίζει το υπουργείο σε μια ανάρτηση στο Twitter.

H Jet Airways Ltd και SpiceJet Ltd, δύο κορυφαίες ινδικές αεροπορικές εταιρείες, χρησιμοποιούν αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM