Ιαπωνία: Ελεύθερος με εγγύηση ο Κάρλος Γκοσν της Nissan- Έφεση κατά της απόφασης άσκησε η εισαγγελία

Ιαπωνία: Ελεύθερος με εγγύηση ο Κάρλος Γκοσν της Nissan- Έφεση κατά της απόφασης άσκησε η εισαγγελία Facebook Twitter
EPA
0

Την αποφυλάκιση του πρώην επικεφαλής της Renault και Nissan, Κάρλος Γκοσν, αποφάσισε δικαστήριο του Τόκιο.


Σύμφωνα με την απόφαση, ο Κάρλος Γκοσν θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων και υπό περιοριστικούς όρους που εγγυώνται ότι θα παραμείνει στην Ιαπωνία ώστε να μην έχει την δυνατότητα να καταστρέψει στοιχεία της εναντίον του έρευνας.


Λίγες ώρες αργότερα, η εισαγγελία του Τόκιο άσκησε έφεση στην απόφαση για την αποφυλάκιση, κάτι που έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Κάρλος Γκοσν αντέδρασε πριν από την ανακοίνωση της εισαγγελίας δηλώνοντας στο LCI ότι η απόφαση για την αποφυλάκιση «βάζει τέλος σε μια απολύτως απάνθρωπη και βάρβαρη κράτηση».

Την Δευτέρα, η οικογένεια του Κάρλος Γκοσν είχε ανακοινώσει ότι αποφάσισε να προσφύγει στα Ηνωμένα Έθνη, με το επιχείρημα ότι τα «θεμελιώδη δικαιώματα» του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου των Renault και Nissan δεν γίνονται σεβαστά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP /  Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM