Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερντογάν- Μπλόκαρε την παράδοση των F-35

Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερντογάν- Μπλόκαρε την παράδοση των F-35 Facebook Twitter
0

Νέα επιδείνωση στις σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ προκαλεί η ψήφιση του νομοσχεδίου που μπλοκάρει την πώληση των πολεμικών αεροπλάνων F-35 από τις ΗΠΑ στη γειτονική μας χώρα. 

Η αμερικανική απόφαση έρχεται σαν απάντηση στην επιμονή της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400. 

Η αμερικανική κυβέρνηση απαιτεί την ακύρωση της αγοράς των S-400, αλλά ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το αμερικανικό αίτημα.

Η παράδοση των αμερικάνικων αεροπλάνων στην Τουρκία θα παγώσει ώσπου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Άμυνας υποβάλουν επικαιροποιημένη έκθεση, που θα αναφέρεται στην αγορά από την Τουρκία του συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο επικεφαλής της κρατικής τουρκική αμυντικής βιομηχανίας, ο Ισμαέλ Ντεμίρ, απέρριψε το αμερικάνικο αντιαεροπορικό σύστημα Patriot  ως εναλλακτική λύση για την χώρα του σε σχέση με το S-400. 

Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, έστειλε τελεσίγραφο στον Ερντογάν, απειλώντας με κυρώσεις, τελεσίγραφο που ο Ερντογάν δείχνει να αγνοεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Το ντονέρ εκτοξεύτηκε στα 10 ευρώ και οι αντιδράσεις μπορεί να επηρεάσουν την ψήφο στις ευρωεκλογές

Διεθνή / Γερμανία: Το ντονέρ εκτοξεύτηκε στα 10 ευρώ και οι αντιδράσεις μπορεί να επηρεάσουν την ψήφο στις ευρωεκλογές

Στη Γερμανία καταναλώνονται 1,3 δισεκατομμύρια ντονέρ κεμπάπ ετησίως - Να μπει πλαφόν στην τιμή προτείνει το Die Linke - «Όπου κι αν πάω, με ρωτούν» λέει ο Όλαφ Σολτς
NEWSROOM
Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με την συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM
H Μαλαισία μιμείται την Κίνα: Ανακοίνωσε τη «διπλωματία των ουρακοτάγκων» με τους εμπορικούς της εταίρους

Διεθνή / H Μαλαισία μιμείται την Κίνα: Ανακοίνωσε τη «διπλωματία των ουρακοτάγκων» με τους εμπορικούς της εταίρους

Η Μαλαισία θα δίνει δώρο ουρακοτάγκους στους εμπορικούς της εταίρους που αγοράζουν φοινικέλαιο - Αντιδράσεις από τη WWF και άλλες οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ