Έβγαλαν με πένσα τα νύχια από λιοντάρι σε ζωολογικό κήπο για να παίζει με τους επισκέπτες

Έβγαλαν με πένσα τα νύχια από λιοντάρι σε ζωολογικό κήπο για να παίζει με τους επισκέπτες Facebook Twitter
2

Έντονες αντιδράσεις από φιλόζωους και φιλοζωικές οργανώσεις για την περίπτωση ενός θηλυκού λιονταριού σε ζωολογικό κήπο της Γάζας. 

Το λιοντάρι είναι ηλικίας 14 μηνών. Ο κτηνίατρος Fayyaz al-Haddad αφαίρεσε τα νύχια του ζώου με πένσες και ψαλίδια, μία διαδικασία που κράτησε συνολικά δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ζωολογικού κήπου, τον Mohammed Jumaa, ο λόγος ήταν να «μειωθεί η επιθετικότητα της λιονταρίνας ώστε να είναι φιλική με τους επισκέπτες».

Oι οικολογικές οργανώσεις κάνουν λόγο για «αχρείαστο ακρωτηριασμό».

Ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος στην πόλη Ράφα άνοιξε το 1999 και έχει να ανταγωνιστεί άλλους τρεις στην περιοχή.

Συνολικά φιλοξενεί 50 ζώα, ανάμεσα τους πέντε λιοντάρι, μία ύαινα, αρκετές μαϊμούδες και λύκους. Έχει και στο παρελθόν δεχθεί κριτική για απαράδεκτες συνθήκες για τα ζώα. Πριν λίγο καιρό κάποια λιοντάρια πέθαναν εξαιτίας του μεγάλου ψύχους. 

«H φυσιολογική συμπεριφορά ενός ζώο, όπως το να αρπάζει τροφή ή να σκαρφαλώνει είναι σχεδόν αδύνατη αν δεν έχει νύχια. Μιας και η αφαίρεση των νυχιών δεν έγινε σε μία κανονική κτηνιατρική κλινική, επομένως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης» λέει η φιλοζωική οργάνωση Four Paws.

«Mπορεί να προκαλέσει μόνιμα προβλήματα στο ζώο, όπως να χωλαίνει, αρθρίτιδα ή άλλες μακροχρόνιες επιπλοκές. Αν και η συγκεκριμένη πρακτική είναι αρκετά συνηθισμένη στις ΗΠΑ, είναι παράνομη σε πολλές χώρες», επισημαίνει η διεθνής οργάνωση

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Διεθνή / Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Οι οικογενειακές ρήξεις είναι πιο συχνές απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και συνήθως προκαλούνται από κακοποίηση, νέους συντρόφους και διαφορετικές πεποιθήσεις
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Μετα θα του βγαλουν και τα δοντια, γιατι θα ειναι και αυτα επικιδυνα οταν θα δινει φιλακια στους επισκεπτες........ντρεπομαι για λογαριασμο τους.