Μητέρα και κόρη σώθηκαν από τροχαίο χάρη στο Snapchat

Μητέρα και κόρη σώθηκαν από τροχαίο χάρη στο Snapchat Facebook Twitter
0

Μια μητέρα και η μικρή της κόρη διασώθηκαν από ένα τροχαίο χάρη στο Snapchat και έναν 15χρονο.

Η Gemma και η Martha Fairweather επέστρεφαν στο σπίτι όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε εκτός πορείας σε δρόμο του Suffolk στην Αγγλία.

Μητέρα και κόρη είχαν περάσει τη μέρα τους στο Lowestoft με τον φίλο της Gemma, Graham, και το γιο του Sam.

Το αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο σε μια τυφλή γωνία και βρέθηκε μέσα σε ένα χαντάκι με νερό. Μητέρα και κόρη εγκλωβίστηκαν και κάθε τους κίνηση τις έθετε σε κίνδυνο καθώς το όχημα υποχωρούσε.

Μητέρα και κόρη σώθηκαν από τροχαίο χάρη στο Snapchat Facebook Twitter

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν μπορούσαν να μας βρουν», λέει η Gemma, προσθέτοντας ότι προσπάθησε να δώσει λεπτομέρειες για την τοποθεσία τους από το σύστημα πλοήγησης.

Οι υπηρεσίες έψαχναν αλλού καθώς το σημείο όπου μητέρα και κόρη είχαν εγκλωβιστεί δεν ήταν ικανό να εντοπιστεί.

Όμως, ενώ η Gemma τηλεφώνησε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, έστειλε παράλληλα και μηνύματα στον Sam, ο οποίος τις έψαχνε με τον πατέρα του

Ο μικρός είχε τότε σκεφτεί να χρησιμοποιήσει το Snapchat και της είπε «Πηγαίνετε στο Snapchat, θα μπορέσω να σας βρω στους Χάρτες» - και τις εντόπισε με μεγάλη ακρίβεια!

Στη συνέχεια, το ασθενοφόρο έλαβε οδηγίες από τον Graham και τον Sam, οι οποίοι τους κατεύθυναν στη Gemma και στη Martha χρησιμοποιώντας τη λειτουργία εντοπισμού του Snapchat.

Η Gemma αναφέρει ότι πριν το περιστατικό είχε αμφιβολίες για την κοινή χρήση της τοποθεσίας της μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

«Ανησυχούσα για τους ανθρώπους που μπορεί να σε εντοπίσουν, αλλά σε αυτή την περίπτωση ήταν ένα πολύ καλό εργαλείο, ακόμη και για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης». «Εγώ δεν θα είχα σκεφτεί ποτέ το Snapchat Maps», παραδέχεται η μητέρα λέγοντας πως η ιδέα του 15χρονου τις έσωσε.

Mε πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ