Απεργία την Πρωτομαγιά

Κούβα: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν επίθεση εναντίον της Βενεζουέλας

Κούβα: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν επίθεση εναντίον της Βενεζουέλας Facebook Twitter
EPA
0

Η Κούβα κατήγγειλε, χθες, ότι στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ έχουν μεταφερθεί σε νησιά της Καραϊβικής προκειμένου να προετοιμάσουν επίθεση εναντίον της Βενεζουέλας. 

Η Αβάνα κάνει λόγο για στρατιωτικές κινήσεις εναντίον της Βενεζουέλας «υπό το προκάλυμμα μιας ανθρωπιστικής επέμβασης».

Από τις 6 ως τις 10 Φεβρουαρίου υπήρξαν «κινήσεις των δυνάμεων ειδικών αποστολών των ΗΠΑ προς το αεροδρόμιο του Πουέρτο Ρίκο, τη Δομινικανή Δημοκρατία και άλλα νησιά της Καραϊβικής, χωρίς να έχουν ενημερωθεί σχετικά οι κυβερνήσεις τους», ανακοίνωσε το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών.


«Συνεχίζεται η προετοιμασία μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα υπό ένα ανθρωπιστικό προκάλυμμα», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του στο Twitter το υπουργείο.

Η Κούβα είναι μία από τις χώρες συμμάχους του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ενώ οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο τον Χουάν Γκουαϊδό. Ο Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης. 

Εν τω μεταξύ, ο Χούαν Γκουαϊδο ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό νέας διοίκησης στη Citgo, σε μια νέα προσπάθεια να σφίξει τον οικονομικό κλοιό γύρο από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

«Η νέα διοίκηση θα αποτελείται από ικανούς Βενεζουελάνους που δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς και δεν έχουν πολιτικούς δεσμούς», ανακοίνωσε μέσω του Twitter o Γκουαϊδό.

Καθώς το πετρέλαιο της Βενεζουέλας είναι βαρύ διυλίζεται εν μέρει στις ΗΠΑ από τη Citgo, θυγατρική της PDVSA.

«Με αυτή την απόφαση, όχι μόνο προστατεύουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία, αλλά αποφεύγουμε να συνεχιστεί καταστροφή της εταιρείας, αποφεύγουμε τις απώλειες», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ