Η Κούβα κατήγγειλε, χθες, ότι στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ έχουν μεταφερθεί σε νησιά της Καραϊβικής προκειμένου να προετοιμάσουν επίθεση εναντίον της Βενεζουέλας. 

 

Η Αβάνα κάνει λόγο για στρατιωτικές κινήσεις εναντίον της Βενεζουέλας «υπό το προκάλυμμα μιας ανθρωπιστικής επέμβασης».

 

Από τις 6 ως τις 10 Φεβρουαρίου υπήρξαν «κινήσεις των δυνάμεων ειδικών αποστολών των ΗΠΑ προς το αεροδρόμιο του Πουέρτο Ρίκο, τη Δομινικανή Δημοκρατία και άλλα νησιά της Καραϊβικής, χωρίς να έχουν ενημερωθεί σχετικά οι κυβερνήσεις τους», ανακοίνωσε το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών.


«Συνεχίζεται η προετοιμασία μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα υπό ένα ανθρωπιστικό προκάλυμμα», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του στο Twitter το υπουργείο.

 

Η Κούβα είναι μία από τις χώρες συμμάχους του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ενώ οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο τον Χουάν Γκουαϊδό. Ο Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης. 

 

Εν τω μεταξύ, ο Χούαν Γκουαϊδο ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό νέας διοίκησης στη Citgo, σε μια νέα προσπάθεια να σφίξει τον οικονομικό κλοιό γύρο από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

 

«Η νέα διοίκηση θα αποτελείται από ικανούς Βενεζουελάνους που δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς και δεν έχουν πολιτικούς δεσμούς», ανακοίνωσε μέσω του Twitter o Γκουαϊδό.

 

Καθώς το πετρέλαιο της Βενεζουέλας είναι βαρύ διυλίζεται εν μέρει στις ΗΠΑ από τη Citgo, θυγατρική της PDVSA.

 

«Με αυτή την απόφαση, όχι μόνο προστατεύουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία, αλλά αποφεύγουμε να συνεχιστεί καταστροφή της εταιρείας, αποφεύγουμε τις απώλειες», τόνισε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr