Η Μπαρτσελόνα ακύρωσε τα μετάλλια που είχε δώσει κάποτε στον δικτάτορα Φράνκο

Η Μπαρτσελόνα ακύρωσε τα μετάλλια που είχε δώσει κάποτε στον δικτάτορα Φράνκο Facebook Twitter
0

Η Μπαρτσελόνα ακύρωσε τα μετάλλια, με τα οποία είχε τιμήσει τον δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο, το 1971 και το 1974. 

Το πρώτο είχε δοθεί με αφορμή τα εγκαίνια του «Παλάου Μπλαουγκράνα» και το δεύτερο για τα γενέθλια του ιστορικού συλλόγου.

Μετά από 45 χρόνια, η καταλανική ομάδα αποφάσισε να ακυρώσει αυτά τα δύο μετάλλια.

Αυτή την απόφασή πήρε το Δ.Σ. της Μπαρτσελόνα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας, Γιόσεπ Βίβες.

«Υπήρχε σχετικό αίτημα εδώ και χρόνια από μέλη και φιλάθλους και η διοίκηση το ενέκρινε. Πρόκειται για δύο χρυσά αναμνηστικά μετάλλια και για τιμές που είχαν δοθεί στον Φράνκο μέσα σε ένα δικτατορικό πλαίσιο», ανέφερε συγκεκριμένα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM