Η Μπαρτσελόνα ακύρωσε τα μετάλλια που είχε δώσει κάποτε στον δικτάτορα Φράνκο

Η Μπαρτσελόνα ακύρωσε τα μετάλλια που είχε δώσει κάποτε στον δικτάτορα Φράνκο Facebook Twitter
0

Η Μπαρτσελόνα ακύρωσε τα μετάλλια, με τα οποία είχε τιμήσει τον δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο, το 1971 και το 1974. 

Το πρώτο είχε δοθεί με αφορμή τα εγκαίνια του «Παλάου Μπλαουγκράνα» και το δεύτερο για τα γενέθλια του ιστορικού συλλόγου.

Μετά από 45 χρόνια, η καταλανική ομάδα αποφάσισε να ακυρώσει αυτά τα δύο μετάλλια.

Αυτή την απόφασή πήρε το Δ.Σ. της Μπαρτσελόνα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας, Γιόσεπ Βίβες.

«Υπήρχε σχετικό αίτημα εδώ και χρόνια από μέλη και φιλάθλους και η διοίκηση το ενέκρινε. Πρόκειται για δύο χρυσά αναμνηστικά μετάλλια και για τιμές που είχαν δοθεί στον Φράνκο μέσα σε ένα δικτατορικό πλαίσιο», ανέφερε συγκεκριμένα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM