Δύο Ρώσοι γονείς τέθηκαν υπό κράτηση, στη Μαλαισία, μετά από μία «παράσταση δρόμου», κατά την οποία κρατούσαν το μωρό τους από τα πόδια και το πέταγαν στον αέρα. 

 

Οι δύο γονείς, ηλικίας περίπου 30 ετών, ταξιδεύουν στη νοτιοανατολική Ασία ως περφόρμερ δρόμου.

 

Ένα βίντεο διάρκειας 90 δευτερολέπτων, με μέρος της «παράστασης» έγινε παγκόσμιο viral τις προηγούμενες ημέρες προκαλώντας την επέμβαση των αρχών. 

 

Στο βίντεο, ο πατέρας φαίνεται να κρατά το μωρό του από τα πόδια και να το ταλαντεύει, σηκώνοντας το ψηλά. Δίπλα του, μια ομάδα ευρωπαίων παίζουν μουσική και τραγουδούν. 

Το Facebook ανακοίνωσε πως δεν κατέβασε το βίντεο, όπως όφειλε βάσει των κανονισμών του, με την ελπίδα οι εικόνες να βοηθήσουν στην διάσωση του μωρού. Λίγες ημέρες αργότερα η αστυνομία εντόπισε τους δύο γονείς, κατά τη διάρκεια μιας "performance" στην Κουάλα Λουμπούρ. 

 

 

 

«Τους θέσαμε υπό κράτηση τη Δευτέρα, στο πλαίσιο των ερευνών για τη φερόμενη ως κακοποίηση», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κουάλα Λουμπούρ, Μαζλάν Λαζίμ. Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως το μωρό είναι καλά στην υγεία του και δεν φέρει σημάδια τραυματισμού. 


Η ρωσική πρεσβεία στην Κουάλα Λουμπούρ γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να επικοινωνήσει, σύντομα, με τους δυο, υπό κράτηση, γονείς. «Πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό να τραβά κανείς την προσοχή ή να συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο, κραδαίνοντας το μωρό», τονίζει σε ανακοίνωσή της. 

 

Όπως σημειώνει στην ανταπόκρισή του το BBC, στη Ρωσία, η αμφιλεγόμενη και επικίνδυνη αυτή άσκηση, πιστεύεται ότι βοηθά τα μωρά να αναπτυχθούν γρηγορότερα. 

 

Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

 

 

  

Με πληροφορίες από BBC