Οι Λύκοι της Κριμαίας: η μηχανόβια παραστρατιωτική οργάνωση της Ρωσίας

0

«Αυτός είναι ένας θρησκευτικός και πνευματικός πόλεμος. Ο Θεός είναι στο πλευρό μας, αυτό είναι σίγουρο». Ο μυώδης νεαρός άντρας που δηλώνει το παραπάνω είναι μέλος της ρωσικής κλειστής λέσχης μοτοσικλετιστών με την επωνυμία οι "Λύκοι της Νύχτας".

Η λέσχη απασχόλησε για πρώτη φορά τα μέσα ενημέρωσης το 2014, όταν το ρεπορτάζ ήθελε τα μέλη της να "μάχονται" ως παραστρατιωτική ομάδα μαζί με τις φιλο-ρωσικές δυνάμεις και κατά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία.

Αν και οι "Λύκοι" σχηματίστηκαν ως αντι-σοβιετική παρακρατική ομάδα την εποχή της Περεστρόικας, σήμερα αποκαλούνται μερικές φορές «άγγελοι του Πούτιν», έχοντας ασπαστεί τον ισχυρό συνδυασμό Ορθοδόξου Χριστιανισμού, εθνικισμού και σοσιαλιστικής νοσταλγίας που εμπνέει και τους υποστηρικτές του Ρώσου Προέδρου.

Από το όχι και τόσο μακρινό 2015, αυτή η ταινία μικρού μήκους ακολουθεί τους "Λύκους" σε μια βόλτα - επιχείρησή τους στην περιοχή Donbass της ανατολικής Ουκρανίας. Εκεί, οι "Λύκοι" βρίσκονται για να δηλώσουν τη στήριξή τους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk (LPR), φυσικά πάνω σε μηχανές Harley-Davidsons, κάποτε με όπλα στα χέρια και σε μια προσπάθεια εξιδανίκευσης του σοβιετικού παρελθόντος.

Το ντοκιμαντέρ των βρετανών σκηνοθετών Jack Losh και Sebastien Rabas παρατήρησε επιμελώς τις κινήσεις και τη συμπεριφορά τους σε μια απόπειρα να περιγράψει τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία και ταυτόχρονα να αποτελέσει μια μικρή σπουδή πάνω στις δυνάμεις που εμπνέουν τον υπερεθνικισμό. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ