Ανθρωποκυνηγητό στη Βιέννη μετά τη φονική επίθεση στο κέντρο της πόλης

Ανθρωποκυνηγητό στη Βιέννη μετά τη φονική επίθεση στο κέντρο της πόλης Facebook Twitter
EPA
0

Συναγερμός επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Βιέννης, μετά το αιματηρό περιστατικό πυροβολισμών με έναν νεκρό και έναν τραυματία. 

Στη 1:30 μ.μ τοπική ώρα, ένας άνδρας άνοιξε πυρ στην οδό Λούγκεκ, στο κέντρο της πόλης τραυματίζοντας δύο άτομα και τράπηκε σε φυγή. Δέκα λεπτά αργότερα, ένα από τα θύματα υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με τις αρχές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως η επίθεση έχει τα χαρακτηριστικά «στοχευμένης εγκληματικής πράξης», αποκλείοντας το ενδεχόμενο τρομοκρατικών κινήτρων ή τυχαίας δολοφονικής επίθεσης σε περαστικούς.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter ότι διεξάγει εκτεταμένη επιχείρηση για τον άμεσο εντοπισμό του δράστη, εκτιμώντας πως όσοι κινούνται στο κέντρο της πόλης δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο. 

  

Άλλωστε η περιοχή γύρω από το σημείο της επίθεσης έχει αποκλειστεί και ελικόπτερα της αστυνομίας εκτελούν χαμηλές πτήσεις σε αναζήτηση του δράστη. 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του εστιατορίου "Figmueller", που βρίσκεται στον εμπορικό δρόμο που έγινε η επίθεση, τα δύο θύματα είχαν προηγουμένως γευματίσει στο εστιατόριό του. «Έφυγαν μαζί από το εστιατόριο, ήρεμοι», δήλωσε. 

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο κανάλι OE24 είπε ότι ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον δέκα φορές τα θύματά του. Κατά τον ίδιο, ένα τρίτο πρόσωπο βρισκόταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης και μιλούσε «σε σλαβική γλώσσα» στα δύο θύματα. 

Ανθρωποκυνηγητό στη Βιέννη μετά τη φονική επίθεση στο κέντρο της πόλης Facebook Twitter
EPA
Ανθρωποκυνηγητό στη Βιέννη μετά τη φονική επίθεση στο κέντρο της πόλης Facebook Twitter
EPA

Με πληροφορίες από Independent, ΟΕ24 και Sky News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM