Γαλλία - Κίτρινα Γιλέκα: Δίκη με συνοπτικές διαδικασίες για τους υπαίτιους

Γαλλία - Κίτρινα Γιλέκα: Δίκη με συνοπτικές διαδικασίες για τους υπαίτιους Facebook Twitter
EPA
0

Η υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ δήλωσε σήμερα ότι «σχεδόν τα δύο τρίτα» των 372 ατόμων που τέθηκαν υπό κράτηση, για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο Παρίσι, θα παραπεμφθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Θα υπάρξει αυστηρή ποινική απάντηση» πρόσθεσε η υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο δικαστικό μέγαρο του Παρισίου, αναφέροντας ότι 372 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση.

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισίου είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι κρατούνταν 378 άτομα για τις καταστροφές κατά την διάρκεια των εκτεταμένων διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων». 

Οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου.

«Τα περισσότερα αύριο και μεθαύριο, στο τέλος της κράτησής τους, σε δίκη με συνοπτικές διαδικασίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας του Παρισίου Ρεμί Εΐτζ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM