Ακυρώθηκε η κατεδάφιση των σπιτιών των ομογενών στη Xειμάρρα

Ακυρώθηκε η κατεδάφιση των σπιτιών των ομογενών στη Xειμάρρα Facebook Twitter
0

Δε θα κατεδαφιστούν τελικά οι οικίες των Ελλήνων ομογενών στη Χειμάρρα. Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, κατοικίες άνω των 100 ετών έπρεπε να γκρεμιστούν στο πλαίσιο του σχεδίου για την «Αστική Ανάπλαση στον δήμο Χιμάρας» με το όνομα «Νέα Χειμάρρα» ή «Himara e re».

To σχέδιο υποστήριζε ο δήμαρχος της πόλης. Όπως μεταδίδει το Himara.gr, τα πρώτα ειδοποιητήρια είχαν φθάσει στα σπίτια των Ελλήνων ομογενών στις 28 Οκτωβρίου του 2016.

Μετά από έντονες αντιδράσεις 2 ετών (που δεν ήταν μόνο ελληνικές καθώς και ο Συνήγορος του Πολίτη της Αλβανίας επιβεβαίωσε πως είχαν καταπατηθεί τα δικαιώματα των κατοίκων κατά τον σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου) και μεγάλη κινητοποίηση το σχέδιο «Νέα Χειμάρρα» ακυρώθηκε με δικαστική απόφαση..

Στο νέο σχέδιο που καταρτίστηκε δεν προβλέπεται καμία κατεδάφιση. Υπέρ του σχεδίου τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και και τελικά το υπέγραψε και ο δήμαρχος της Χειμάρρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM