Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Χάρη στον Βρετανό που καταδικάστηκε για κατασκοπεία

Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Χάρη στον Βρετανό που καταδικάστηκε για κατασκοπεία Facebook Twitter
Ο Μάθιου Χέτζις με τη γυναίκα του, Ντανιέλα Τεχάντα
0

Οριστικά ελεύθερος είναι ο Βρετανός ακαδημαϊκός Μάθιου Χέτζις, που καταδικάστηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε ισόβια κάθειρξη για κατασκοπεία, καθώς του απονεμήθηκε χάρη. 

Ο 31χρονος Βρετανός καταδικάστηκε την Πέμπτη, ύστερα από ακρόαση που κράτησε 5 λεπτά. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειας του, υποχρεώθηκε να υπογράψει μια ομολογία στα αραβικά, μια γλώσσα που ούτε μιλάει, ούτε μπορεί να διαβάσει. 

Ο Χετζις εργάζεται ως ειδικός στα θέματα Μέσης Ανατολής στο πανεπιστήμιο του Ντέρχαμ, στην Αγγλία.

Συνελήφθη στις 5 Μαΐου στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο ερευνητικού ταξιδιού. Πέρασε σχεδόν 6 μήνες στην απομόνωση, πριν αφεθεί προσωρινά ελεύθερος έναντι εγγύησης τον περασμένο μήνα. 

Η σύζυγος του Χέτζις χαιρέτισε την απόφαση των ΗΑΕ και είπε ότι ανυπομονεί να γυρίσει ο Μάθιου στο σπίτι.

«Η οικογένεια και εγώ χαιρετίζουμε την είδηση της προεδρικής χάρης και ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τον Ματ», είπε στο Reuters η Ντανιέλα Τεχάντα.

Με πληροφορίες από CNN

   

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM