Ακόμη δεν έχουν πλησιάσει το νησί για να πάρουν τη σορό του ιεραπόστολου που σκοτώθηκε από απομονωμένη φυλή

Ακόμη δεν έχουν πλησιάσει το νησί για να πάρουν τη σορό του ιεραπόστολου που σκοτώθηκε από απομονωμένη φυλή Facebook Twitter
0

Η αστυνομία στα νησιά Ανταμάν της Ινδίας παρακολουθεί μια απομακρυσμένη περιοχή, όπου πιστεύεται πως έχει θαφτεί το σώμα ενός αμερικανού ιεραπόστολου.

Οι ινδικές αρχές προσπαθούν να ανακτήσουν τη σορό του 26χρονου John Allen Chau, ο οποίος σκοτώθηκε από τα μέλη της φυλής με βέλη και έπειτα θάφτηκε στην παραλία.

Αλλά, η αστυνομία στα νησιά του κόλπου της Βεγγάλης δήλωσε το Σάββατο ότι πρέπει να συμβουλευτεί εμπειρογνώμονες για να μάθει για τις συμπεριφορές της φυλής, ιδιαίτερα τη βίαιη συμπεριφορά που δείχνουν ως προς τους ξένους.

Οι Σεντινελέσε, όπως είναι το όνομα της φυλής, θεωρούνται επικίνδυνοι και είναι σίγουρα αφιλόξενοι, αλλά τυγχάνουν ειδικής προστασίας από το ινδικό δίκαιο σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ο τρόπος ζωής τους και να προστατευθούν από σύγχρονες ασθένειες, όπως η γρίπη και η ιλαρά, στις οποίες δεν έχουν ανοσία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας της περιοχής γύρω από το νησί την Παρασκευή, οι αξιωματούχοι έφτασαν κοντά στην παραλία και είδαν τέσσερις ή πέντε ανθρώπους να κινούνταν στην περιοχή. Μελετούσαν τη συμπεριφορά τους για αρκετές ώρες και η επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε ότι συνεχίζουν ώστε να βρουν τον κατάλληλο τρόπο προσέγγισης.

Οι αξιωματούχοι συνήθως δεν ταξιδεύουν στην περιοχή όπου οι άνθρωποι ζουν όπως οι πρόγονοί τους πριν από χιλιάδες χρόνια. Οι μόνες επαφές ήταν κάποιες περιστασιακές επισκέψεις στις οποίες μπανάνες και καρύδες περάστηκαν ως δώρο στο νησί από μικρές ομάδες αξιωματούχων και μελετητών πριν από χρόνια.

Τα πλοία παρακολουθούν την περιοχή γύρω από το νησί, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ότι οι ξένοι δεν θα πλησιάσουν τη φυλή που έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι προτιμά την απομόνωση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Kayaking the tropics in this endless summer. #offseason #adventure #tropics #orukayak #perkyjerky #wild #theoutbound #origamikayak #neverstopexploring

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη John Chau (@johnachau) στις

Ο Chau, ο οποίος περιγράφηκε από τους φίλους ως ένθερμος χριστιανός, πήγε εκεί με σκοπό να μοιραστεί την αγάπη του Ιησού. 

Οι δικοί του λένε πως ήθελε να έχει μια μακροπρόθεσμη σχέση με τους ιθαγενείς και αν είναι δυνατόν, να γίνει αποδεκτός από αυτούς και να ζήσει μεταξύ τους.

Η αστυνομία λέει ότι ο Chau γνώριζε πως οι άνθρωποι του νησιού αντιστέκονται σε κάθε επαφή με τους ξένους και πως στο παρελθόν έχον σκοτώσει ψαράδες που παρασύρονται στην ακτή τους. 

Ο Chau πλήρωσε τους ψαράδες να τον πάνε κοντά στο νησί και είχε μαζί του κάποια δώρα, αλλά δέχτηκε αμέσως επίθεση. Πέντε ψαράδες, ένας φίλος του Chau και ένας τοπικός ξεναγός έχουν συλληφθεί επειδή βοήθησαν τον Chau.

Οι μελετητές δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα για το νησί, όπως πόσοι άνθρωποι ζουν εκεί ή ποια γλώσσα μιλούν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM