Γυναίκες και παιδιά τζιχαντιστών έχουν εγκλωβιστεί σε στρατόπεδα της Συρίας

Γυναίκες και παιδιά τζιχαντιστών έχουν εγκλωβιστεί σε στρατόπεδα της Συρίας Facebook Twitter
EPA
0

Εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά ξένων τζιχαντιστών ζουν σε στρατόπεδα της ανατολικής Συρίας που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), την κουρδοαραβική συμμαχία που στηρίζεται από την Ουάσινγκτον.


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι 584 γυναίκες και 1.248 παιδιά παραμένουν εγκλωβισμένα σε αυτά τα στρατόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ελέγχονται πια από τζιχαντιστές αλλά από τις δυνάμεις των SDF.


Οι εγκλωβισμένοι 44 διαφορετικών υπηκοοτήτων συνδέονται με εξτρεμιστές που ήρθαν από το εξωτερικό στη Συρία για να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών. 


Οι χώρες προέλευσης τους έχουν μπλοκάρει την επιστροφή τους επικαλούμενες λόγους εθνικής ασφάλειας.


Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, επικαλούμενος κουρδικές πηγές, τόνισε ότι ανάμεσα στους ξένους που κρατούνται από τις δυνάμεις των SDF συγκαταλέγονται 13 Γερμανοί άνδρες και 21 γυναίκες, μαζί με 48 παιδιά οι γονείς των οποίων είναι Γερμανοί υπήκοοι.


Ο Αμπντέλ Καρίμ Ομάρ, πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων των SDF δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ότι ο αριθμός των κρατούμενων Γερμανών είναι υψηλός, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο αριθμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM