Εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά ξένων τζιχαντιστών ζουν σε στρατόπεδα της ανατολικής Συρίας που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), την κουρδοαραβική συμμαχία που στηρίζεται από την Ουάσινγκτον.


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι 584 γυναίκες και 1.248 παιδιά παραμένουν εγκλωβισμένα σε αυτά τα στρατόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ελέγχονται πια από τζιχαντιστές αλλά από τις δυνάμεις των SDF.


Οι εγκλωβισμένοι 44 διαφορετικών υπηκοοτήτων συνδέονται με εξτρεμιστές που ήρθαν από το εξωτερικό στη Συρία για να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών. 


Οι χώρες προέλευσης τους έχουν μπλοκάρει την επιστροφή τους επικαλούμενες λόγους εθνικής ασφάλειας.


Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, επικαλούμενος κουρδικές πηγές, τόνισε ότι ανάμεσα στους ξένους που κρατούνται από τις δυνάμεις των SDF συγκαταλέγονται 13 Γερμανοί άνδρες και 21 γυναίκες, μαζί με 48 παιδιά οι γονείς των οποίων είναι Γερμανοί υπήκοοι.


Ο Αμπντέλ Καρίμ Ομάρ, πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων των SDF δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ότι ο αριθμός των κρατούμενων Γερμανών είναι υψηλός, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο αριθμό.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr