Η Κίνα έκλεισε 4.000 ιστοσελίδες με «επιβλαβές» περιεχόμενο

Η Κίνα έκλεισε 4.000 ιστοσελίδες με «επιβλαβές» περιεχόμενο Facebook Twitter
1

Διαδικτυακό «λουκέτο» σε πάνω από 4.000 ιστοσελίδες και online λογαριασμούς έβαλε η Κίνα, στο πλαίσιο μιας νέας τρίμηνης εκστρατείας των αρχών ενάντια στο «επιβλαβές» περιεχόμενο στο Ίντερνετ.

Οι ιστοσελίδες που έκλεισαν οι κινεζικές Αρχές, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Σινχουά, διέσπειραν «απρεπείς αξίες, αισχρότητες και χυδαιότητες» ή παραβίαζαν τη νομοθεσία περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Φαίνεται πως στόχος έγιναν και διαδικτυακοί τόποι από όπου μπορούσαν οι χρήστες να «κατεβάσουν» δωρεάν online βιβλία.

Τέτοιου είδους κρατικές παρεμβάσεις δεν είναι ασυνήθιστες στο κινεζικό διαδίκτυο, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters.

Η Κίνα ασκεί στενή εποπτεία στο Ίντερνετ, ενάντια σε παράνομες δραστηριότητες, πορνογραφία, τυχερά παιγνίδια, θρησκευτικό προσηλυτισμό, εξάπλωση φημών κ.α.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια