Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην κάνουν «ριψοκίνδυνες κινήσεις» στη Συρία

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην κάνουν «ριψοκίνδυνες κινήσεις» στη Συρία Facebook Twitter
0

Η Μόσχα προειδοποίησε την Ουάσινγκτον εναντίον της ανάληψης «ριψοκίνδυνων» πρωτοβουλιών στη Συρία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ, αντιδρώντας σε δηλώσεις που έκανε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, περί του ενδεχομένου η Ουάσινγκτον να αντιδράσει σθεναρά σε περίπτωση επιθέσεων με χημικά ή βιολογικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, είπε: «Προειδοποιούμε τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους να μην κάνουν νέα ριψοκίνδυνα βήματα στη Συρία».

«Ακούμε τελεσίγραφα από την Ουάσινγκτον (...) αλλά αυτό δεν επηρεάζει την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την πολιτική μας για την πλήρη εξάλειψη των κέντρων των τρομοκρατών στη Συρία και την επάνοδο της χώρας σε μια φυσιολογική ζωή», συμπλήρωσε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το RIA.

Η επαρχία Ιντλίμπ, όπου έχουν καταφύγει άμαχοι και αντάρτες οι οποίοι εκτοπίστηκαν από άλλες περιοχές της Συρίας, ενώ ελέγχεται κατά μεγάλο μέρος της από ισχυρές δυνάμεις τζιχαντιστικών οργανώσεων, επλήγη από ένα κύμα βομβαρδισμών από αεροσκάφη και βαριά πυροβόλα τον περασμένο μήνα, κάτι που θεωρήθηκε προανάκρουσμα ολομέτωπης επίθεσης των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Η Ρωσία παρουσίασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προτάσεις στην τουρκική κυβέρνηση για τη διευθέτηση της κατάστασης στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, που γειτονεύει με την Τουρκία.

Η Τουρκία έχει προσφέρει υποστήριξη σε οργανώσεις ανταρτών που δρουν στη Συρία και έχει εγκαταστήσει φυλάκια παρατήρησης στη συριακή επικράτεια, ενώ έχει παρεισφρήσει επανειλημμένα στη χώρα. Η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες για να αποτραπεί η έναρξη μιας επιχείρησης ευρείας κλίμακας των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, οι οποίες υποστηρίζονται από τη Μόσχα, εναντίον της Ιντλίμπ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ αλ Μουάλεμ αναμένεται στη Μόσχα περί τα τέλη του μήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM