Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην κάνουν «ριψοκίνδυνες κινήσεις» στη Συρία

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην κάνουν «ριψοκίνδυνες κινήσεις» στη Συρία Facebook Twitter
0

Η Μόσχα προειδοποίησε την Ουάσινγκτον εναντίον της ανάληψης «ριψοκίνδυνων» πρωτοβουλιών στη Συρία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ, αντιδρώντας σε δηλώσεις που έκανε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, περί του ενδεχομένου η Ουάσινγκτον να αντιδράσει σθεναρά σε περίπτωση επιθέσεων με χημικά ή βιολογικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, είπε: «Προειδοποιούμε τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους να μην κάνουν νέα ριψοκίνδυνα βήματα στη Συρία».

«Ακούμε τελεσίγραφα από την Ουάσινγκτον (...) αλλά αυτό δεν επηρεάζει την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την πολιτική μας για την πλήρη εξάλειψη των κέντρων των τρομοκρατών στη Συρία και την επάνοδο της χώρας σε μια φυσιολογική ζωή», συμπλήρωσε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το RIA.

Η επαρχία Ιντλίμπ, όπου έχουν καταφύγει άμαχοι και αντάρτες οι οποίοι εκτοπίστηκαν από άλλες περιοχές της Συρίας, ενώ ελέγχεται κατά μεγάλο μέρος της από ισχυρές δυνάμεις τζιχαντιστικών οργανώσεων, επλήγη από ένα κύμα βομβαρδισμών από αεροσκάφη και βαριά πυροβόλα τον περασμένο μήνα, κάτι που θεωρήθηκε προανάκρουσμα ολομέτωπης επίθεσης των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Η Ρωσία παρουσίασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προτάσεις στην τουρκική κυβέρνηση για τη διευθέτηση της κατάστασης στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, που γειτονεύει με την Τουρκία.

Η Τουρκία έχει προσφέρει υποστήριξη σε οργανώσεις ανταρτών που δρουν στη Συρία και έχει εγκαταστήσει φυλάκια παρατήρησης στη συριακή επικράτεια, ενώ έχει παρεισφρήσει επανειλημμένα στη χώρα. Η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες για να αποτραπεί η έναρξη μιας επιχείρησης ευρείας κλίμακας των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, οι οποίες υποστηρίζονται από τη Μόσχα, εναντίον της Ιντλίμπ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ αλ Μουάλεμ αναμένεται στη Μόσχα περί τα τέλη του μήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM