Κανείς ξένος δεν θα μπορεί πλέον να αγοράσει σπίτι στη Νέα Ζηλανδία- Τι προβλέπει νέος νόμος

Κανείς ξένος δεν θα μπορεί πλέον να αγοράσει σπίτι στη Νέα Ζηλανδία- Τι προβλέπει νέος νόμος Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
1

Η Νέα Ζηλανδία ψήφισε νέο νόμο ο οποίος απαγορεύει στους ξένους, με κάποιες εξαιρέσεις, την αγορά κατοικιών στη χώρα αυτή του Νοτίου Ειρηνικού, προκειμένου να καταπολεμηθεί η εκτόξευση των τιμών των ακινήτων που αντιμετωπίζει.

Με την ψήφιση του νέου αυτού νόμου, χθες το βράδυ, υλοποιείται η δέσμευση που είχε λάβει προεκλογικά η πρωθυπουργός των Εργατικών Τζασίντα Άρντερν, η οποία είχε υποσχεθεί πριν από την εκλογή της πέρυσι ότι θα καταστήσει πιο προσιτές για τους συμπολίτες της τις τιμές των ακινήτων.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο το οποίο αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αυτής να επιτρέψει περισσότεροι Νεοζηλανδοί να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για πρόσβαση στην ιδιοκτησία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Ντέιβιντ Πάρκερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μεταρρύθμιση αυτή αποσκοπεί «να εξασφαλίσει ότι η αγορά των σπιτιών μας θα καθορίζεται από τη Νέα Ζηλανδία και όχι από τις διεθνείς αγορές».

Σε έκθεσή της, η κυβέρνηση επισήμαινε πριν από μερικούς μήνες ότι οι τιμές των κατοικιών είχαν αυξηθεί 30% σε διάστημα πέντε ετών, καταγράφοντας αύξηση διπλάσια από αυτή των μισθών, έως και τετραπλάσια στο Όκλαντ.

Κατά συνέπεια το ποσοστό των ιδιοκτητών βρίσκεται στη χώρα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εξήντα ετών.

Η κυβέρνηση της Άρντερν αποδίδει την κατάσταση αυτή στην αυξανόμενη ζήτηση για ακίνητα από τους ξένους επενδυτές, η αγοραστική δύναμη των οποίων είναι μεγαλύτερη από αυτή των Νεοζηλανδών.

Επίσης έχει κατονομάσει τους Κινέζους επενδυτές ως τους κύριους υπεύθυνους αυτής της μεγάλης αύξησης των τιμών των ακινήτων στο Όκλαντ.

Ο νέος νόμος θα έχει ως συνέπεια την απαγόρευση στους επενδυτές που ζουν στο εξωτερικό, κυρίως στην Κίνα, να αγοράζουν κατοικίες στη Νέα Ζηλανδία.

Ωστόσο βάσει συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών που έχει η Νέα Ζηλανδία με τη χώρα τους, οι Αυστραλοί, που αποτελούν την δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη ξένων επενδυτών στη χώρα αυτή, θα μπορούν να συνεχίσουν να αγοράζουν κατοικίες στη χώρα, όπως και οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΥΛΕΣ

Διεθνή / Η Αντζελίνα Τζολί για τα σημάδια από τη μαστεκτομή: «Δεν με ελκύει η ιδέα μιας τέλειας ζωής χωρίς ουλές»

«Αν φτάσεις στο τέλος της ζωής σου και δεν έχεις κάνει κάτι μεγάλο, δεν έχεις κάνει λάθη, δεν έχεις προκαλέσει χάος, δεν έχεις ουλές, δεν έχεις ζήσει μια αρκετά γεμάτη ζωή, νομίζω», πρόσθεσε
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν:

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η Μάξγουελ ζητά ξανά χάρη από τον Τραμπ με αντάλλαγμα «μαρτυρία υπέρ της αθωότητάς του»

«Η κα Μάξγουελ είναι έτοιμη να μιλήσει πλήρως και ειλικρινά εφόσον της δοθεί επιείκεια από τον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων της Μάξγουελ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια