Κανείς ξένος δεν θα μπορεί πλέον να αγοράσει σπίτι στη Νέα Ζηλανδία- Τι προβλέπει νέος νόμος

Κανείς ξένος δεν θα μπορεί πλέον να αγοράσει σπίτι στη Νέα Ζηλανδία- Τι προβλέπει νέος νόμος Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
1

Η Νέα Ζηλανδία ψήφισε νέο νόμο ο οποίος απαγορεύει στους ξένους, με κάποιες εξαιρέσεις, την αγορά κατοικιών στη χώρα αυτή του Νοτίου Ειρηνικού, προκειμένου να καταπολεμηθεί η εκτόξευση των τιμών των ακινήτων που αντιμετωπίζει.

Με την ψήφιση του νέου αυτού νόμου, χθες το βράδυ, υλοποιείται η δέσμευση που είχε λάβει προεκλογικά η πρωθυπουργός των Εργατικών Τζασίντα Άρντερν, η οποία είχε υποσχεθεί πριν από την εκλογή της πέρυσι ότι θα καταστήσει πιο προσιτές για τους συμπολίτες της τις τιμές των ακινήτων.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο το οποίο αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αυτής να επιτρέψει περισσότεροι Νεοζηλανδοί να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για πρόσβαση στην ιδιοκτησία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Ντέιβιντ Πάρκερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μεταρρύθμιση αυτή αποσκοπεί «να εξασφαλίσει ότι η αγορά των σπιτιών μας θα καθορίζεται από τη Νέα Ζηλανδία και όχι από τις διεθνείς αγορές».

Σε έκθεσή της, η κυβέρνηση επισήμαινε πριν από μερικούς μήνες ότι οι τιμές των κατοικιών είχαν αυξηθεί 30% σε διάστημα πέντε ετών, καταγράφοντας αύξηση διπλάσια από αυτή των μισθών, έως και τετραπλάσια στο Όκλαντ.

Κατά συνέπεια το ποσοστό των ιδιοκτητών βρίσκεται στη χώρα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εξήντα ετών.

Η κυβέρνηση της Άρντερν αποδίδει την κατάσταση αυτή στην αυξανόμενη ζήτηση για ακίνητα από τους ξένους επενδυτές, η αγοραστική δύναμη των οποίων είναι μεγαλύτερη από αυτή των Νεοζηλανδών.

Επίσης έχει κατονομάσει τους Κινέζους επενδυτές ως τους κύριους υπεύθυνους αυτής της μεγάλης αύξησης των τιμών των ακινήτων στο Όκλαντ.

Ο νέος νόμος θα έχει ως συνέπεια την απαγόρευση στους επενδυτές που ζουν στο εξωτερικό, κυρίως στην Κίνα, να αγοράζουν κατοικίες στη Νέα Ζηλανδία.

Ωστόσο βάσει συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών που έχει η Νέα Ζηλανδία με τη χώρα τους, οι Αυστραλοί, που αποτελούν την δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη ξένων επενδυτών στη χώρα αυτή, θα μπορούν να συνεχίσουν να αγοράζουν κατοικίες στη χώρα, όπως και οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια