Σε «άγνωστη τοποθεσία» φυλάσσεται καθηγήτρια υπέρ των αμβλώσεων στη Βραζιλία

Σε «άγνωστη τοποθεσία» φυλάσσεται καθηγήτρια υπέρ των αμβλώσεων στη Βραζιλία Facebook Twitter
EPA
0

Μία καθηγήτρια ανθρωπολογίας αναγκάστηκε να ζητήσει προστασία από τις αρχές της Βραζιλίας, όταν δέχθηκε απειλές για τη ζωή της επειδή τάσσεται υπέρ των αμβλώσεων στη χώρα. 

Η Ντέμπορα Ντινίζ, συμμετέχει σε μία δικαστική, ακροαματική διαδικασία, που θα μπορούσε να οδηγήσει στη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, μέχρι την 12η εβδομάδα κύησης, στη Βραζιλία. 

Λίγες ημέρες πριν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας προχωρήσει στην ακροαματική διαδικασία, η Ντινίζ μπήκε τελικά σε πρόγραμμα προστασίας μαρτήρων, αφού δέχτηκε απειλές για τη ζωή της.  

Η φεμινίστρια καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Βραζιλίας, βοήθησε τα μέγιστα στη σχετική πρωτοβουλία του ινστιτούτου βιοηθικής Anis. 

Για την ώρα η Ντινίζ φυλάσσεται σε άγνωστη τοποθεσία αλλά θα εμφανιστεί στη διήμερη ακροαματική διαδικασία που ξεκινά την Παρασκευή. 

«Είναι μία κρίσιμη στιγμή», δήλωσε η Ντινίζ. «Θα μπορούσε να αλλάξει τη νομοθεσία για τις αμβλώσεις στη χώρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό». 

Εν τω μεταξύ, κάποιες από τις απειλές κατά της ζωής της Ντινίζ παραμένουν αναρτημένες σε ομάδα του facebook, σε σχόλια κάτω από μία φωτογραφία της με λεζάντα «Είσαι ένα τέρας».

Όταν η Ντινίζ κατέθετε στο κογκρέσο της χώρας, τρεις άνδρες εμφανίστηκαν υποστηρίζοντας πως «θέλουν να της μιλήσουν», ενώ τη μαγνητοσκοπούσαν.

Άλλοι της έστειλαν απειλές μέσω WhatsApp.

Οι αμβλώσεις είναι γενικά παράνομες στη Βραζιλία και επιτρέπονται μόνο σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης από βιασμό, κινδύνου της ζωής της μητέρας και εγκεφαλοπάθειας των βρεφών. 

Ως αποτέλεσμα, περίπου 250.000 γυναίκες καταλήγουν, κάθε χρόνο, στα νοσοκομεία της χώρας μετά από επιβλαβείς αμβλώσεις κάτω από επικίνδυνες συνθήκες. 

Υπολογίζεται πως ένα εκατομμύριο παράνομες αμβλώσεις γίνονται κάθε χρόνο στη Βραζιλία και περίπου διακόσιες γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από τις επιπλοκές

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ