Χριστιανοί πήγαν στο Pride και ζήτησαν συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους στους ομοφυλόφιλους

Χριστιανοί πήγαν στο Pride και ζήτησαν συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους στους ομοφυλόφιλους Facebook Twitter
9

Η θρησκεία έχει χρησιμοποιηθεί ως όπλο εναντίον της κοινότητας LGBT, αλλά στη Marikina, μια πόλη της Μανίλα, μια ομάδα Χριστιανών αποφάσισε να εκφράσει δημοσίως μια αναπάντεχη «συγγνώμη».

Τα μέλη της εκκλησίας βρέθηκαν στο σημείο όπου είχε συγκεντρωθεί ο κόσμος για την Παρέλαση Υπερηφάνειας της LGBT κοινότητας.

Αλλά δεν πήγαν εκεί για να διαδηλώσουν εναντίον του Pride όπως θα συνήθιζε κανείς. Τα μέλη της χριστιανικής κοινότητας με πλακάτ στα χέρια ζήτησαν συγγνώμη για τη συμπεριφορά των Χριστιανών απέναντί στους ομοφυλόφιλους!

«Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε συγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο εμείς οι Χριστιανοί έχουμε βλάψει την κοινότητα των LGBT», έγραφαν τα πλακάτ.

Χριστιανοί πήγαν στο Pride και ζήτησαν συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους στους ομοφυλόφιλους Facebook Twitter
Χριστιανοί πήγαν στο Pride και ζήτησαν συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους στους ομοφυλόφιλους Facebook Twitter


«Μπορούμε να σας αγκαλιάσουμε;», «Ο Χριστός δεν γύρισε την πλάτη σε κανέναν - Δεν θα το κάνουμε εμείς» έγραφαν άλλα πλακάτ.

Η διαδήλωση ήταν μέρος της εκστρατείας «Συγνώμης» μιας τοπικής εκκλησίας, μέσω της οποίας τα μέλη επιδιώκουν να ζητήσουν συγγνώμη εκ μέρους των πιστών για τον τρόπο που η θρησκεία έχει αντιμετωπίσει τους ομοφυλόφιλους.


Η κίνησή τους συγκίνησε και δέχτηκε πολύ θερμά σχόλια. 

Διεθνή
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Αγάπη μου, οι άνθρωποι χωρίς καρδιά δεν αισθάνονται τίποτα. Λες να περίμεναν, την πράξη αυτή, οι φαρισαίοι μεγαλοπαπάδες , για να σκεφθούν τι είναι η χριστιανική αγάπη και πόσο μπροστά ήταν ο Χριστός; Ο Χριστός έδωσε θέση και ύπαρξη σε κάθε περιφρονημένο και σε κάθε απαξιωμένο και οι εκπρόσωποί του κάθε μέρα τον αρνούνται , όμως
Φυσικά και ήταν ένα ειρωνικό σχόλιο. Αν κατέβαινε στη Γη ο Χριστός όπως τον περιγράφει η Βίβλος θα άρπαζε ένα ματσούκι και θα άρχιζε στο ξύλο τη συντριπτική πλειονότητα των "εκπροσώπων του". ίσως κι ένα άγριο σκίσιμο χρυσοποίκιλτων ράσων και σπάσιμο λιμουζινών (αυτός με γαϊδουράκι κυκλοφορούσε).Μέχρι και "μπαχαλάκια" μπορεί να τον χαρακτήριζαν τα mainstream MME
Αναμφίβολα θετικό που κάποιοι άνθρωποι ζήτησαν συμγνώμη για την συμπεριφορά τους αλλά η διαιώνιση της κουλτούρας της ενοχής είναι θεωρώ ολέθρια. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις δικές του πράξεις και όχι για το σύνολο στο οποίο ανοίκουν.
"Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις δικές του πράξεις και όχι για το σύνολο στο οποίο ανήκουν."Πολύ σωστά. Δυστυχώς όμως, οι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν την τάση να μιλάνε εξ ονόματος ολόκληρης της "κοινότητας των πιστών". Πόσο μάλλον στην Καθολική Εκκλησία (σκέψου τι σημαίνει κυριολεκτικά το όνομά της). Οπότε, πρωτοβουλίες του τύπου "Όχι στο όνομά μου είναι πολύτιμες". Πόσο μάλλον σε μια εξαιρετικά συντηρητική χώρα όπως οι Φιλιππίνες, όπου η καθολική εκκλησία έχει τεράστια δύναμη.