Τουρκία: Υπό κράτηση 47 άτομα για την απόπειρα πραξικοπήματος

Τουρκία: Υπό κράτηση 47 άτομα για την απόπειρα πραξικοπήματος Facebook Twitter
EPA
0

Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 47 άτομα, μετά από μια επιχείρηση με στόχο φερόμενους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν στο στρατό.

Η Άγκυρα κατηγορεί το δικτύο του Γκιουλέν ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.


Η επιχείρηση, η οποία άρχισε την Τρίτη, είχε στόχο 124 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι είναι οπαδοι του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσε το CNN Turk.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι δρούσαν ως θρησκευτικοί καθοδηγητές υψηλόβαθμου στρατιωτικού προσωπικού.

Η επιχείρηση, επίκεντρο της οποίας ήταν το Ικόνιο στην κεντρική Τουρκία και η οποία εκτάθηκε σε 31 επαρχίες, πραγματοποιήθηκε πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή στην Τουρκία.


Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016, η Άγκυρα έθεσε υπό κράτηση 160.000 ανθρώπους και απέλυσε σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων, σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες για την επίλυση του Κυπριακού από την συμμετοχή στην ΕΕ»

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ