Τουρκία: Υπό κράτηση 47 άτομα για την απόπειρα πραξικοπήματος

Τουρκία: Υπό κράτηση 47 άτομα για την απόπειρα πραξικοπήματος Facebook Twitter
EPA
0

Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 47 άτομα, μετά από μια επιχείρηση με στόχο φερόμενους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν στο στρατό.

Η Άγκυρα κατηγορεί το δικτύο του Γκιουλέν ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.


Η επιχείρηση, η οποία άρχισε την Τρίτη, είχε στόχο 124 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι είναι οπαδοι του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσε το CNN Turk.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι δρούσαν ως θρησκευτικοί καθοδηγητές υψηλόβαθμου στρατιωτικού προσωπικού.

Η επιχείρηση, επίκεντρο της οποίας ήταν το Ικόνιο στην κεντρική Τουρκία και η οποία εκτάθηκε σε 31 επαρχίες, πραγματοποιήθηκε πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή στην Τουρκία.


Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016, η Άγκυρα έθεσε υπό κράτηση 160.000 ανθρώπους και απέλυσε σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων, σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM