Ένας στρατιώτης της φρουράς Coldstream Guards θα γίνει σήμερα ο πρώτος που θα φορά τουρμπάνι κατά τη διάρκεια της παρέλασης των εκδηλώσεων για το «Trooping the Color» στη Βρετανία.

 

Περίπου 1.000 στρατιώτες θα λάβουν μέρος στην τελετή η οποία σηματοδοτεί τα επίσημα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ.

 

Ο Charanpreet Singh Lall, 22 ετών, ένας Σιχ από το Λέστερ, δήλωσε ότι ελπίζει πως αυτό θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή στην ιστορία.

 

Σύμφωνα με το BBC, o 22χρονος αναμένει ότι θα ενθαρρύνει εκείνους που προέρχονται από διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες να ενταχθούν στον στρατό.

 

Γεννήθηκε στην Ινδία αλλά μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε πολύ νεαρή ηλικία, και σήμερα είναι το πρόσωπο της ημέρας με τον ίδιο να δηλώνει πως χαίρεται κυρίως επειδή έχει κάνει τη μητέρα του υπερήφανη.

 

 


«Ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα με παρακολουθήσουν και ότι θα αναγνωρίσουν και θα δουν αυτό που θα γίνει ,σαν μια νέα αλλαγή στην ιστορία», είπε και τόνισε πως θεωρεί μεγάλη τιμή τη συμμετοχή του.

 

«Ελπίζω ότι περισσότεροι άνθρωποι όπως εγώ, όχι μόνο οι Σιχ αλλά και από άλλες θρησκείες και διαφορετικά υπόβαθρα, θα ενθαρρυνθούν να ενταχθούν στον στρατό».

 

Το τουρμπάνι που θα φορέσει κοσμείται με ένα αστέρι για να ταιριάζει με τις στολές που φορούν οι άλλοι στρατιώτες 


«Είμαι πολύ περήφανος και γνωρίζω ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι είναι υπερήφανοι για μένα επίσης», είπε.

 

Το Trooping the Color, η παρέλαση για τα γενέθλια της Βασίλισσας διεξάγεται για περισσότερο από 250 χρόνια.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr