Περισσότεροι από 500 φοιτητές και καθηγητές απομακρύνθηκαν από ένα πανεπιστήμιο στη Μελβούρνη, το οποίο εκκενώθηκε εξαιτίας μίας οσμής που θεωρήθηκε αρχικά ότι οφειλόταν σε διαρροή φυσικού αερίου.

 

Ωστόσο, προέκυψε ότι η περίεργη μυρωδιά, που ξεκινούσε από τη βιβλιοθήκη του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT), προερχόταν από ένα σάπιο φρούτο ντούριαν, το οποίο βρέθηκε σε ένα ντουλάπι.

 

Το ντούριαν (durian) είναι ένα τροπικό φρούτο, γνωστό για την έντονη μυρωδιά του.

 

Αφότου προσωπικό και φοιτητές ενημέρωσαν τις αρχές για τη μυρωδιά, πιστεύοντας ότι πρόκειται για διαρροή αερίου, η τοπική αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση.

 

Η πυροσβεστική ανέφερε ότι στο κτίριο βρίσκονται δυνητικά επικίνδυνα χημικά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα και να εντοπιστεί το φρούτο.

 

Οι πυροσβέστες έκαναν γνωστό ότι η μυρωδιά εξαπλώθηκε στο κτίριο μέσω του συστήματος κλιματισμού.

 

Όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Πυροσβεστική της Μελβούρνης, το κτίριο του πανεπιστημίου έχει πλέον ξανανοίξει.

 

 

 

Το ντούριαν προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία και έχει απαγορευτεί από τα δωμάτια ξενοδοχείων και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην περιοχή. 

 

Έχει χαρακτηριστεί ως το πιο δύσοσμο φρούτο στον κόσμο, με το περιοδικό Smithsonian να το περιγράφει μάλιστα ως κάτι που μοιάζει με «νέφτι και κρεμμύδια, γαρνιρισμένα με μία βρώμικη κάλτσα». Πάντως για κάποιους  θεωρείται ένα εξαιρετικό -και θρεπτικό- έδεσμα.

 

Με πληροφορίες από BBC