Ο Λευκός Οίκος απαντά στις προσβολές του Αμπάς και τον καλεί να επιλέξει μεταξύ μίσους και ειρήνης

Ο Λευκός Οίκος απαντά στις προσβολές του Αμπάς και τον καλεί να επιλέξει μεταξύ μίσους και ειρήνης Facebook Twitter
0

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε έντονα τη Δευτέρα τις «ανάρμοστες προσβολές» που εξαπέλυσε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και τον προέτρεψε να κάνει μια σαφή επιλογή ανάμεσα στη «ρητορική του μίσους» και την ειρήνη.

Ο Αμπάς χαρακτήρισε νωρίτερα χθες «πουτ@@@ς γιο» τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Ντέιβιντ Φρίντμαν.

«Έχει έρθει η ώρα για τον πρόεδρο Αμπάς να επιλέξει ανάμεσα στη ρητορική του μίσους και τις χειροπιαστές προσπάθειες για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του λαού του και για να τον οδηγήσει προς την ειρήνη και την ευημερία», ανέφερε ο Τζέισον Γκρίνμπλατ, ο ειδικός απεσταλμένος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη.

«Παρά τις εντελώς ανάρμοστες προσβολές εναντίον στελεχών της κυβέρνησης Τραμπ (...), παραμένουμε δεσμευμένοι στους Παλαιστίνιους και στις αλλαγές που θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή για μια ειρηνική συνύπαρξη», συνέχισε ο Γκρίνμπλατ. «Οριστικοποιούμε το σχέδιό μας για την ειρήνη και θα το παρουσιάσουμε όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο ίδιος ο πρεσβευτής Φρίντμαν αντέδρασε στην προσβολή του Αμπάς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Ιερουσαλήμ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, δηλώνοντας: «Αναφέρθηκε σε μένα με την έκφραση πουτ@@@ς γιο. Αντισημιτισμός ή πολιτικός λόγος; Δεν θα το κρίνω. Το αφήνω σε εσάς».

Έπειτα από μια σειρά αποφάσεων της Ουάσινγκτον που δείχνουν κατ' αυτούς ότι η κυβέρνηση Τραμπ τάσσεται ανοιχτά υπέρ του Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι κατέστησαν σαφές ότι δεν θεωρούν πλέον τις ΗΠΑ κατάλληλες για να επιτελούν ρόλο μεσολαβητή, ουσιαστικά σηματοδοτώντας πως το πολυσυζητημένο σχέδιο της Ουάσινγκτον για την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας θα γεννηθεί ήδη νεκρό.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM