Ερντογάν προς ΕΕ: Δώστε μας τα λεφτά που μας χρωστάτε για τους πρόσφυγες

Ερντογάν προς ΕΕ: Δώστε μας τα λεφτά που μας χρωστάτε για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
EPA
0

Η Τουρκία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση το υπόλοιπο ποσό από τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν υποσχεθεί οι Βρυξέλλες για τους Σύρους πρόσφυγες, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει δεχτεί 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και η Ε.Ε. ήδη χορηγεί 3 δισ. ευρώ για να τους στηρίξει, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Ωστόσο ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι οι Βρυξέλλες δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

«Οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν τηρήθηκαν. Είπαν ότι θα έδιναν 3 δισ. ευρώ και άλλα 3 δισ. ευρώ για στήριξη, αλλά μέχρι τώρα έχουν μπει στα ταμεία μας 850 εκατομμύρια. Αν σκοπεύετε να δώσετε αυτά τα χρήματα, δώστε τα. Αυτό το έθνος έχει υπερηφάνεια και δεν μπορείτε να παίζετε με την υπερηφάνεια μας», είπε ο Ερντογάν.

Οι σχέσεις του Ερντογάν με την Ευρώπη είναι τεταμένες τα τελευταία χρόνια.

Στις 26 Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος θα βρεθεί στη Βουλγαρία, η οποία ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. για το τρέχον εξάμηνο, για να συζητήσει διμερή και διεθνή θέματα με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Την περασμένη εβδομάδα η Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί η δεύτερη δόση των 3 δισ. ευρώ για έργα από τα οποία θα ωφεληθούν οι Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία.

«Τώρα συζητάνε τα δεύτερα 3 δισ. ευρώ αλλά δεν έχουμε ακόμη λάβει την πρώτη δόση» είπε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι θα θέσει το θέμα στους Ευρωπαίους στη σύνοδο της Βάρνας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM