Ο Ντουτέρτε ανακοίνωσε ότι οι Φιλιππίνες αποχωρούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ο Ντουτέρτε ανακοίνωσε ότι οι Φιλιππίνες αποχωρούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρηση της χώρας του από την ιδρυτική συνθήκη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο εξετάζει τη φονική πολιτική που ακολουθεί για την εξάλειψη του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

«Δηλώνω (...) ότι οι Φιλιππίνες ανακαλούν την επικύρωση του Καταστατικού της Ρώμης (και η απόφαση αυτή) τίθεται άμεσα σε ισχύ», σημειώνει ο πρόεδρος σε ανακοίνωσή του.

Το δικαστήριο αυτό που έχει έδρα στη Χάγη ανακοίνωσε στις αρχές του Φεβρουαρίου την έναρξη «προκαταρκτικής εξέτασης», που είναι το στάδιο που προηγείται μιας έρευνας, για την εκστρατεία κατά των ναρκωτικών του Ντουτέρτε -η πολιτική αυτή προκαλεί ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα.

Ο Ντουτέρτε, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος το 2016, έχει δεσμευτεί να εξαλείψει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών εξαπολύοντας μια εκστρατεία για την πάταξη του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, με δεκάδες χιλιάδες θύματα.

Από την εκλογή του, περίπου 4.000 άνθρωποι που είναι ύποπτοι για λαθρεμπόριο ή για χρήση ναρκωτικών ουσιών έχουν σκοτωθεί από την αστυνομία, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών πρέπει να είναι τριπλάσιος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM