Έφτασε στη Λεμεσό το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil

Έφτασε στη Λεμεσό το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΡΙΚ
0

Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσε το πρωί το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil, το Ocean Investigator, το πρώτο από τα δύο που θα διενεργήσουν αρχαιολογικές και περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σκάφος υπό σημαία Παναμά, που θα διενεργήσει αρχαιολογικές έρευνες, δηλώθηκε ότι θα παραμείνει στο λιμάνι έως και τις 24 Μαρτίου. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο λιμενάρχης, αυτή είναι μια συνήθης πρακτική και δεν σημαίνει ότι το σκάφος θα παραμείνει ελλιμενισμένο για όλο το δεκαήμερο.

Το πλοίο θα ανεφοδιαστεί και θα παραλάβει αναγκαίο εξοπλισμό. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ενώ έπλεε χθες ανοικτά της Τουρκίας είχε κλείσει τα συστήματα αναγνώρισης για 24 ώρες και τα άνοιξε τα ξημερώματα, ανοικτά του Ακρωτηρίου Λεμεσού.

Οι έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες με τη χρήση υποβρύχιων ρομπότ στα σημεία όπου αναμένεται να γίνουν γεωτρήσεις.

Το δεύτερο σκάφος, το Ocean Surveyor, που θα διενεργήσει περιβαλλοντικές έρευνες, βρίσκεται ανοικτά της Χάιφα και διεξάγει έρευνες για λογαριασμό του Ισραήλ. Οι γεωτρήσεις της ExxonMobil αναμένεται να ξεκινήσουν το Φθινόπωρο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM