Έφτασε στη Λεμεσό το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil

Έφτασε στη Λεμεσό το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΡΙΚ
0

Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσε το πρωί το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil, το Ocean Investigator, το πρώτο από τα δύο που θα διενεργήσουν αρχαιολογικές και περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σκάφος υπό σημαία Παναμά, που θα διενεργήσει αρχαιολογικές έρευνες, δηλώθηκε ότι θα παραμείνει στο λιμάνι έως και τις 24 Μαρτίου. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο λιμενάρχης, αυτή είναι μια συνήθης πρακτική και δεν σημαίνει ότι το σκάφος θα παραμείνει ελλιμενισμένο για όλο το δεκαήμερο.

Το πλοίο θα ανεφοδιαστεί και θα παραλάβει αναγκαίο εξοπλισμό. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ενώ έπλεε χθες ανοικτά της Τουρκίας είχε κλείσει τα συστήματα αναγνώρισης για 24 ώρες και τα άνοιξε τα ξημερώματα, ανοικτά του Ακρωτηρίου Λεμεσού.

Οι έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες με τη χρήση υποβρύχιων ρομπότ στα σημεία όπου αναμένεται να γίνουν γεωτρήσεις.

Το δεύτερο σκάφος, το Ocean Surveyor, που θα διενεργήσει περιβαλλοντικές έρευνες, βρίσκεται ανοικτά της Χάιφα και διεξάγει έρευνες για λογαριασμό του Ισραήλ. Οι γεωτρήσεις της ExxonMobil αναμένεται να ξεκινήσουν το Φθινόπωρο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM