Διευθυντής CIA: Η συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν θα γίνει για τις εντυπώσεις

Διευθυντής CIA: Η συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν θα γίνει για τις εντυπώσεις Facebook Twitter
«Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα το κάνει αυτό για θέατρο. Θα λύσει το πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο. (EPA)
0

Ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο, δήλωσε σήμερα ότι η επικείμενη συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν θα γίνει για τις εντυπώσεις.

«Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα το κάνει αυτό για θέατρο. Θα λύσει το πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πομπέο στην εκπομπή «Fox News Sunday».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θέτει ως όρους για τη συνάντηση τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών, αλλά και της πραγματοποίησης δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων, σύμφωνα με συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση», δήλωσε ο Μνούτσιν στην εκπομπή «Meet the Press» όταν ρωτήθηκε για την δήλωση που είχε κάνει την Παρασκευή η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση χωρίς συγκεκριμένες κι επιβεβαιωμένες ενέργειες από την πλευρά της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ ο στόχος μιας συνάντησης μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ, είναι η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, δήλωσε σήμερα ότι δεν συζητάει δημόσια, θέματα που σχετίζονται με την Βόρεια Κορέα, παραπέμποντας στους διπλωμάτες και τον Λευκό Οίκο ενόψει της προτεινόμενης συνάντησης μεταξύ του προέδρου Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ ευαίσθητη ώστε να γίνονται σχόλια από αξιωματούχους που διατηρούν θέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες όπως το Πεντάγωνο, καθώς δεν εμπλέκονται άμεσα στην ουσιαστική προσπάθεια που καταβάλλει η διπλωματία.

«Δεν θέλω να μιλήσω καθόλου για την Κορέα. Θα το αφήσω σε αυτούς που ηγούνται της προσπάθειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάτις στους δημοσιογράφους, κατά την διάρκεια της πτήσης του προς το Ομάν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM